Nucile de sapun. Ce sunt si cum se folosesc.

Sapindus Mukorossi

Nucile de săpun sunt 100% naturale acestea fiind fructele arborelui de săpun (Sapindus Mukorossi) ce aparține de familia Sapindaceea.
Aceste nuci de săpun sunt folosite ca și detergent vegetal din cele mai vechi timpuri. El protejeajă pielea dar și hainele pe care le lasă curate, catifelate și cu un miros neutru.

 

Nucile de săpun sunt folosite de decenii în țări precum India, Pakistan, Nepal și numeroase alte țări asiatice. De câțiva ani acestea au devenit cunoscute și utilizate și în Romania datorită magazinelor naturiste care le-au pus în vânzare pentru consumatorii care doresc să folosească produse cât mai naturale și cu întrebuințări diverse.

Nucile de săpun conțin în coajă un material lipicios numit saponină, care la contactul cu apa face puțină spumă și se scurge din coajă. Acesta este unul dintre motivele pentru care i se spune detergent natural.
Alte motive sunt definite de capacitatea și acțiunea saponinei de a dizolva grăsimile și de a îndepărta impuriățile din materialele textile fara a le decolora sau a le deteriora. De asemenea, nucile de săpun nu conțin substanțe chimice care pot dăuna sau irita pielea sensibilă.


Nucile de săpun sunt mult mai convenabile față de detergenții obișnuiți astfel încât acestea nu protejeaăză doar sănătatea și mediul înconjurător, ci și portofelul nostru 🙂


Cum se folosesc aceste nuci de săpun?
Se așează într-un săculeț de pânză o cantitate de cca 4-8 jumătăți de nuci și apoi se introduce în mașina de spălat. Nu este nevoie de detergent. Dacă însă doriți să conferiți un parfum special rufelor dvs. puteți pune între 3 și 6 picături de ulei esențial preferat în recipientul de balsam al mașinii de spălat.
Săculețul pregătit cu 4-8 jumătăți se poate folosi până la trei spălări. 500 de grame de coji de săpun vă ajung pentru cca 80-100 de spălări.
Nota: Nucile de săpun nu elimină complet petele de pe rufele albe. În acest sens se poate folosi un înălbitor.

Share This:

Lasă un răspuns