Pepenele verde si beneficiile sale asupra sanatatii

Pepenele vedre este adorat de multă lume datorită efectului său de hidratare si răcorire în zilele calde de vară. Totuși, acesta are și reale beneficii asupra sănătății pe care foarte puțini dintre noi le cunoaștem. Printre aceste beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde includem: prevenirea tulburărilor renale, hipertensiunii arteriale, cancerului, diabetului, bolilor de inimă, degenerării maculare și impotenței.
Pepenele verde este originar din Africa de Sud. A fost cultivat în Valea Nilului, în Egipt și, în cele din urmă, în China, cu aproximativ 1000 de ani în urmă. Acum, pepenele verde este cultivat în întreaga lume, și în 44 din cele 50 de state din America. Este selectat special pentru a crește mai mare și mai sănătos, ducând la fructele imense pe care mulți dintre noi le cunosc. Coaja verde exterioră este dură și cărnoasă, și rar mâncată, în timp ce interiorul este un miez moale de culoare roșie sau roz care conține multe semințe; aceasta este partea de pepene verde care este de obicei consumată.
Beta-carotenul și licopenul sunt de obicei disponibile în cantități mari odată ce pepenele verde este complet copt.
Efectele benefice ale pepenilor verzi sunt în principal derivate din nutrienții lor unici, vitamine, minerale și compuși organici. Acestea includ cantități semnificative de vitamina C, calciu, magneziu, fibre, proteine ​​și o cantitate mare de potasiu. În plus, ele conțin vitamina A, vitamina B6, niacina, tiamină și o mare varietate de carotenoide și fitonutrienți, inclusiv licopenul!
La prima vedere, poate părea că nu este decât o minge mare de apă. Știm cu toții că nu există nimic mai răcoritor decât o felie mare de pepene verde si rece într-o zi fierbinte de vară.
♥ Tratamentul tulburărilor renale.
Pepenele verde conține o cantitate mare de potasiu, care este foarte util în curățarea depunerilor toxice din rinichi. Mai mult, ele ajută la reducerea concentrației de acid uric din sânge, reducând astfel șansele de afectare a rinichilor și formarea calculilor renali. În plus, având un conținut ridicat de apă, pepenii verzi stimuleaza diureza, ceea ce este din nou util pentru curățarea rinichilor. De asemenea, antioxidanții prezenți în pepenele verde asigură o sănătate bună a rinichilor pentru o lungă perioadă de timp și reduc semnele de îmbătrânire prematură, cum ar fi ridurile și petele de vârstă pe piele.
Ajuta la reglarea temperaturii corporale.
Pepenele verde este eficient in reducerea atat a temperaturii corpului cat si a tensiunii arteriale. Mulți oameni din regiunile tropicale mănâncă acest fruct în fiecare zi în timpul verii pentru a se proteja de accident vascular cerebral. Cantitatea mare de apă din pepenele verde stimulează, de asemenea, eliberarea excesului de lichid sub formă de transpirație, care răcește corpul în zilele fierbinți de vară.
♥ Reglează presiunea sanguină.
Cantitatea de potasiu și magneziu prezentă în pepenele verde este foarte benefică pentru scăderea tensiunii arteriale. Potasiul este considerat vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea din vasele sanguine și artere, stimulând astfel fluxul sanguin și reducând stresul asupra sistemului cardiovascular. Carotenoizii prezenți în pepenele verde, ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a șansei de formare a cheagurilor de sânge, a accidentelor vasculare cerebrale, a atacurilor de inimă și a aterosclerozei.
♥ Ajută în prevenirea cancerului
Pepenele verde a câștigat o mare atenție în ultimii ani, în primul rând datorită nivelului impresionant de licopen, un compus carotenoid fitonutrient care este tot mai mult legat de prevenirea cancerului. S-a demonstrat că licopenul reduce semnificativ riscul de cancer de prostată, de sân, de colon, de plămân și de cancer endometrial. În ansamblu, tinand cont de potențialul antioxidant al vitaminei C și impactul licopenului, pepenele verde este un fruct foarte impoirtant in lupta împotriva cancerului!
♥ Ține diabetul sub control
Pepenii verzi pot fi un bun supliment pentru diabetici. În plus, vitaminele și mineralele, cum ar fi potasiul și magneziul, ajută la buna funcționare a insulinei în organism, reducând astfel nivelul zahărului din sânge. Arginina, o altă componentă găsită în pepenii verzi, este foarte eficientă la creșterea impactului insulinei asupra zahărului din sânge.
♥ Menține sănătatea inimii.
Licopenul, un carotenoid găsit în abundență în pepenele verde, îmbunătățește funcțiile cardiace. Beta-carotenul, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și anti-îmbătrânire, previne si problemele cardiace legate de vârstă.
♥ Previne degenerarea maculară.
Nu vă faceți griji cu privire la sănătatea ochilor și degenerescența maculară dacă mâncați pepene verde. Datorită beta-carotenului, vitaminei C, luteinei și zeaxantinei, ochii dumneavoastră sunt bine protejați. Ele vă asigură protecția ochilor față de orbirea și degenerarea cauzată de vârstă și protejeaza ochii dumneavoastră de boli cum ar fi uscarea ochilor și a nervilor optici, precum și glaucomul.
♥ Vindecă impotența
Arginina, prezentă în pepenele verde, este benefică în vindecarea disfuncției erectile, iar natura stimulatoare a substanței chimice poate stimula libidoul, poate reduce frigiditatea.
♥ Ajută sistemul imunitar
Pepenele are un conținut foarte mare de vitamina C. Aceasta contribuie la îmbunătățirea activității sistemului imunitar prin menținerea sănătății învelișului exterior al celulelor. Vitamina C are un rol foarte important în vindecarea leziunilor și în formarea țesutului conjunctiv. Enzimele implicate în formarea colagenului (cel mai important agent din procesul de vindecare al rănilor) nu pot funcționa fără prezența vitaminei C. Atunci când procesul de vindecare al rănilor este greoi este recomandat să măreşti cantitatea de vitamina C pe care o consumi.
♥ Curăță rinichii și ficatul
Pepenele este un diuretic natural care contribuie la creșterea cantității de urină eliminată, dar nu afectează rinichii, așa cum se întâmplă în cazul alcoolului și a cofeinei.
Pepenele ajută ficatul în procesul de metabolizare a amoniacului rezultat în urma procesului digestiv, ceea ce ajută rinichii să elimine excesul de lichide.
♥ Alte beneficii
Semințele de pepene sunt bogate în grăsimi și proteine benefice. Pepenii verzi conțin substanțe fitonutriente care au efecte foarte bune asupra sănătății și funcționării corecte a organelor interne si a ochilor.
Așadar, pepenele este un agent hidratant excelent pentru organism (conține până la 92% apă) și are foarte foarte puține grăsimi. Dacă-l introduci în dieta zilnică vei beneficia de foarte multe avantaje.

Sursa: organicfacts.net

Share This:

Lasă un răspuns