Salcâmul, nu este doar un copac, ci un dar de la natură care ne face viața frumoasă

Salcâmul, nu este doar un copac, ci un dar de la natură care ne face viața frumoasă.
Chiar dacă mulți oameni consideră salcamul mai degrabă un copac ornamental care poate contribui la farmecul unei grădini atât prin înfățișare cât și prin parfum, florile sale au beneficii uimitoare asupra sănătății noastre generale. Aceste flori intens parfumate sunt comestibile și pot face și un ceai extraordinar.

Florile de salcâm sunt folosite în medicina tradiționala pentru a trata herpesul, gastrita și pentru a restabili apetitul. Florile de salcâm au o aromă inconfundabilă, despre care se spune că are efect ușor sedativ asupra sistemului nervos, reducând anxietatea. Pentru a profita de această plantă frumoasă, putem folosi aromoterapia cu flori de salcâm, plasate în camera unde dormim, astfel putem restaura pacea și calmul.

Este bine ca florile de salcâm să fie așezate într-un colț al dormitorului și după ce florile sunt uscate, le puneți într-o pungă de pânză și o puneți sub pernă. Acest lucru va da un parfum plăcut în timpul somnului inducând o stare naturală de relaxare.

Rețete naturale cu flori de salcâm:

Macerarea la rece se face din două lingurițe de plante plasate într-un pahar (200 ml) cu apă de izvor, lăsate să se înmoaie peste noapte, apoi se filtrează. El are efecte calmante asupra sistemului nervos.

În același scop, puteți folosi flori proaspete amestecate cu miere ,o lingură de flori de salcâm tocate mărunt la trei linguri de miere. Florile sunt puse într-un borcan cu capac, amestecul va rămâne timp de aproximativ trei săptămâni. După aceasta perioadă, veți obține un fel de elixir dulce și parfumat, cu proprietăți bioenergetice.
Acest amestec este luat una până la două lingurițe de trei ori pe zi timp de trei săptămâni.

Infuzarea de flori de salcâm se obține din una sau două lingurițe de flori uscate în 250 ml de apă clocotită. Se recomandă pentru gastrită hiperacidă, dispepsie, hernie hiatală, ulcer gastric și duodenal, colică intestinală.

Surse:
brighthealing.com
topnaturalremedies.net

Share This:

Lasă un răspuns