Maslinele Kalamata și o parte din beneficiile acestora

Consumul de măsline kalamata este o modalitate delicioasa de a crește aportul de nutrienți și de a adăuga gust rețetelor tale preferate.
Măslinele Kalamata sunt o altă formă de măsline negre și sunt cultivate în mod obișnuit în regiunea mediteraneeană. Gustul lor este similar cu alte măsline, cu o aromă brută și sărată, și o consistență cărnoasă. Măslinele din Kalamata pot fi bogate în sodiu, dar ele sunt, de asemenea, o mare sursă de grăsimi mononesaturate și au anumiți antioxidanți cheie care pot fi benefici pentru sănătate.
În ceea ce privește nutriția, măslinele kalamata au o cantitate moderată de calorii – aproximativ 40 de calorii pe 10 măsline și niveluri scăzute de proteine ​​și carbohidrați. Aceste măsline dispun de o cantitate mică de fibre dietetice, aproximativ 1 gram pe 10 măsline și cantități bune de calciu, vitamina K, E, A și vitamina C, precum și minerale precum fierul, potasiul și magneziul. Aceste măsline sunt, de asemenea, surse bune de grăsimi mononesaturate, cu aproape 3 grame din aceste grăsimi bune în numai 4 linguri de măsline.

Beneficiile consumului de masline kalamata:

  • Prevenirea bolilor cronice;
  • Reducerea inflamațiilor;
  • Reduce riscul de Alzheimer;
  • Previne cancerul;
  • Optimizeaza sănătatea inimii;
  • Scaderea tensiunii arteriale.

Unele studii au constatat, de asemenea, că consumul regulat al acestor măsline poate ajuta la controlul sau prevenirea diabetului de tip 2.
Așa cum s-a menționat, măslinele kalamata posedă compuși fenolici, antioxidanți care pot reduce tensiunea oxidativă și pot scadea nivelul de inflamație din organism. Cu toate acestea, nivelul ridicat de sodiu din aceste măsline înseamnă că trebuie să le mâncați doar cu moderatie.

Diferente intre maslinele kalamata si maslinele negre.
Măslinile din Kalamata sunt un tip de măsline negre, dar nu toate măslinele negre sunt kalamate.
Principala diferență vine în gust, deoarece din punct de vedere nutrițional cele două sunt destul de asemănătoare. De asemenea măslinele de Kalamata au tendința de a fi mai mari și au un gust mai bogat
Maslinele de Kalamata au niveluri mai mari de sodiu, ceea ce le confer gustul mai sărat. În ceea ce privește culoarea, soiul kalamata este purpuriu închis.
Aceste măsline pot fi folosite în alimentația zilnică prin sortarea lor în salate, prin toppinguri de pizza sau în sosuri. Majoritatea oamenilor mănâncă aceste măsline, ca atare.

Share This:

Publicat de

Vascuta Cristina

Consultant naturopat la Magazin Naturist Inima Verde

Lasă un răspuns