6 Vitamine esențiale pentru sănătatea ochilor

Există multe vitamine excelente pentru sănătatea ochilor disponibile în dieta fiecăruia dintre noi, fie că este vorba despre o dietă obișnuită sau în formă completă, toate acestea putând avea un impact semnificativ asupra sănătății vizuale.
Vitaminele sunt micronutrienții esențiali de care organismul nostru are nevoie pentru aproape fiecare proces metabolic și funcție. Când vine vorba de sănătatea ochilor , deficiențele anumitor vitamine pot să scadă apărarea acestora și pot afecta funcția vizuală, deci este întotdeauna înțelept să avem suficiente vitamine pentru sănătatea ochilor în dieta de zi ci zi. În special, pe măsură ce îmbătrânim, și pe măsură ce stresul și uzura oxidativă vă fac ochii mai vulnerabili, înțelegerea vitaminelor pentru sănătatea ochilor și folosirea lor în avantajul nostru este esențială.
Iată cele mai bune 6 vitamine pentru ochi
Vitaminele și micronutrienții de vârf necesari pentru ochi includ, printre altele, vitamina C, vitamina E, luteina și zeaxantina.
Luteina
Luteina este un compus carotenoid antiinflamator găsit în cantități mari în alimente cum ar fi legumele portocalii(morcovii), legumele cu frunze verzi, ananasul și portocalele. Acest compus bioactiv este capabil să contribuie la prevenirea degenerării maculare deoarece acționează ca un antioxidant în ochi.
Vitamina C
Este o vitamina care susține în general sistemul imunitar general dar este este foarte bună și pentru sănătatea ochilor, deoarece poate controla inflamația în ochi și este, de asemenea, un element integru în producerea de colagen, care este necesară pentru a repara orice deteriorare a țesuturilor ochilor dumneavoastră.
Zinc
Zincul se găsește în concentrații mari în țesuturile ochiului. Acest mineral este o parte importantă a ameliorării inflamației și a eliminării deșeurilor care pot provoca probleme de vedere.
Vitamina A
Această vitamină a fost legată de accelerarea procesului de vindecare în ochi după leziuni sau intervenții chirurgicale.
Zeaxantina
Deseori găsită împreună cu luteina, zeaxantinul este un alt carotenoid care poate proteja direct macula ochiului și poate preveni degenerarea maculară și stresul oxidativ.
Acizi grasi omega-3
Aceste grăsimi antiinflamatorii sunt benefice pentru integritatea țesutului în organism. Acestea pot preveni orice deteriorare a ochilor care apare frecvent la diabetici.

Beneficii ale vitaminelor pentru sănătatea ochilor
Cele mai importante beneficii ale vitaminelor pentru ochi includ prevenirea degenerescenței maculare și glaucomului și încetinirea dezvoltării cataractei.
Având vitaminele potrivite pentru ochi în dieta dvs. înseamnă un risc mai scăzut de formare a cataractei pe măsură ce îmbătrâniți și o viziune îmbunătățită.
Luteina, zeaxantina, vitamina A și vitamina E protejează împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, care contribuie în mod semnificativ la problemele de vedere.
Oboseala ochilor
Vreți să vă mențineți mușchii ochiului puternici și concentrați, dacaă organismul nostru nu va duce lipsă de vitaminele adecvate, acestea ne pot asigura că ochii pot rămâne deschise toată ziua!
Glaucom
Glaucomul este o condiție oculară care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Poate fi încetinită sau împiedicată în întregime cu un nivel adecvat de vitamine benefice ochilor.
Țesuturile din ochi (păienjeniș)
Unele vitamine din ochi pot menține ochii hidratați. Altele protejează țesuturile împotriva daunelor, toate acestea combinându-vă pentru a ne ajuta vederea și pentru a preîntâmpina apariția păienjenișului, sau a venelor sparte din globii oculari.
Sensibilitatea la lumină
Vitaminele reprezintă o linie importantă de apărare împotriva sensibilității la lumină și a disconfortului crescut, care se întâmplă adesea pe măsură ce îmbătrâniți.

Un produs foarte bun pentru sănătatea ochilor și tratarea disfuncționalităților de vedere este VEDISAN HOFIGAL 
sursa articol: organicfacts.com

Share This:

Publicat de

Vascuta Cristina

Consultant naturopat la Magazin Naturist Inima Verde

Lasă un răspuns