Știai că poți ține sinuzitele la distanță prin inhalații cu diverse produse din natura?

Știai că poți ține sinuzitele la distanță prin inhalații cu diverse produse din natura?

Temperaturile tot mai scăzute favorizează apariția sinuzitei. Aceasta se manifestă prin dureri de cap, nas înfundat, secreții nazale purulente și abundente, amețeli, pierderea mirosului, simptome care pot fi reduse cu ajutorul inhalațiilor.Iată așadar mai jos câteva remedii ce vă pot ameliora neplăcerile cauzate de sinuzită:

1. MUȘEȚELULremediu rapid.
⦁ Are proprietăți calmante, atiseptice și ajută organismal să lupte cu infecțiile. De aceea este unul dintre cele mai bune remedii împrotriva sinuzitei.
⦁ La jumătate de litru de apă clocotită, se pun două linguri cu flori de mușețel uscate. Se fac apoi inhalații de două ori pe zi, dimineața și seara timp de două săptămâni.
⦁ Veți vedea o îmbunătățire a stării de sănătate încă de la primele utilizări.

2.SAREA DE MAREdesfundă și curăță nasul.
⦁ Inhalația cu aburii proveniți de la sarea de mare are efect rapid atunci când ai nasul înfundat din cauza sinuzitei,
⦁ Se pune la fiert un litru de apă, iar când dă în clocot, se adaugă 4-5 linguri de sare. După ce se dizolvă, iți acoperi capul cu un prosop și stai aplecat deasupra vasului cu apă sărată, cât de mult suportați inspirând ușor. Dupa ce ați terminat inhalația nu vă expuneți la aer rece cel puțin 20 de minute.
⦁ Aceste inhalații sunt recomandate de 2-3 ori pe săptămână, până la reducerea simpotmelor.

3.LAVANDAîmpotriva sinusurilor inflamate.
⦁ Lavanda în combinație cu coada-șoricelului și cu cimbrul, are efecte benefice asupra celor care suferă de sinuzită grație acțiunii antiinflamatoare, antivirale și antibacteriene.
⦁ Într-un vas cu doi litri de apă care a dat în clocot veți pune o lingură cu fiecare din aceste plante.
⦁ Inspirați aburul 15 minute. Repetați procedura zilnic, seara, până la vindecare.

4.ULEIURILE ESENȚIALE combat durerile de cap.
⦁ Aburii proveniți din apa fierbinte în care ați pus uleiuri esențiale cu proprietăți calmante vă pot ajuta să scapați de durerile de cap cauzate de sinuzită.
⦁ Puneți la fiert 1 litru de apă, iar când dă în clocot turnați trei picături de ulei esențial de mentă, alte trei de ulei esențial de pin și trei de ulei esențial de lămâie.
⦁ Stați deasupra vasului 10 minute, cu ochii închiși pentru a evita usturimile.

Sănătate din Inima Naturii!

Share This:

Lasă un răspuns