Amar și totuși dulce. Ce să fie oare? Da, este vorba despre Grapefruit.

Beneficiile fructului de grapefruit sunt de mare amploare și aproape de neegalat de oricare alt fruct. Un pahar de suc de grapefruit ajută la creșterea nivelului de vitamina C.
Grapefruitul este un fruct bogat în fibre și cu conținut redus de calorii, conține bioflavonoide și alte substanțe chimice din plante care protejează împotriva bolilor grave precum cancerul, bolile cardiace și formarea de tumori. Grapefruitul crește metabolismul organismului, reduce nivelul de insulină și vă dă un sentiment de plenitudine. El ajută organismul uman în combaterea diferitelor condiții cum ar fi oboseala, febra, malaria, diabetul, constipație, indigestia, problemele urinare, aciditate în exces și multe altele.
Acest fruct funcționează ca un antiseptic natural pentru rănile externe și, de asemenea, funcționează ca un tonic hepatic. Acesta conține o cantitate mare de apă, care ajută la creșterea metabolismului. Pulpa și fibra de grapefruit furnizează un volum sănătos pentru aportul nostru alimentar, care ajută la mișcările intestinale și reduce șansele de cancer de colon. Grapefruitul ajută de asemenea la stingerea setei și, prin urmare, reduce senzația de arsură care apare în timpul febrei.

Beneficiile pentru sănătate ale grapefruitului sunt următoarele:
Scăderea apetitului:
Grapefruitul funcționează ca un excelent inhibitor al apetitului în comparație cu multe alte alimente. Se spune că mirosul de grapefruit reduce sentimentul de foame, acesta fiind unul din motivele pentru care oamenii includ adesea grapefruit în programele lor de scădere în greutate. Cantitatea mare de fibre din aceste fructe poate, de asemenea, să îi ajute pe oameni să evite supraîncărcarea și să stimuleze eliberarea colecistocininei, un hormon care reglează sucurile digestive și acționează ca un supresor al apetitului.
Tratamentul gripei:
Grapefruitul este un remediu valoros pentru gripă. Proprietățile amare care rezultă dintr-o esență numită „naringin” din grapefruit, tonifică sistemul și procesul digestiv. Naringin este, de asemenea, considerat un flavonoid și un un antioxidant puternic. Antioxidanții au calități antivirale, antifungice, antibacteriene, anti-canceroase și antiinflamatoare, făcându-le una dintre cele mai importante linii de apărare pentru sistemul imunitar, protejând împotriva gripei precum și multe alte afecțiuni grave.
Tratamentul malariei:
Sucul dar și grapefruitul în sine conține „chinină” naturală, care este de mare ajutor in tratamentul malariei. Chinina este un alcaloid cu o lungă istorie de tratare a malariei, precum și a lupusului, artritei cât și a crampelor nocturne de la picioare. Nu este o componentă ușor de găsit în alimente(se mai găsește în ardeiul iute), astfel încât grapefruitul este un exemplu benefic și rar. Chinina poate fi extrasă cu ușurință din fructe prin fierberea fructului de grepfruit și stoarcerea pulpei.
Scade febra:
Pulpa sau sucul de grapefruit ajută pacienții să se recupereze rapid în urma stărilot febrile și reduce senzația de arsură care apare atunci când corpul atinge o temperatură ridicată. Este, de asemenea, cunoscut ca o modalitate de a stimula sistemul imunitar împotriva frigului și a altor boli comune. Sucul de grapefruit, combinat cu apa, poate stinge setea foarte repede și te poate menține hidratat pentru mai mult timp. Cele mai multe dintre aceste beneficii provin din conținutul ridicat de vitamina C din grapefruit, care stimuleaza sistemul imunitar și poate ajuta corpul în combaterea febrei.
Reduceți oboseala:
Grapefruitul este benefic în tratamentul oboselii deoarece vă poate ajuta să vă risipiți oboseala cauzată de munca de rutină sau plictisitoare. Consumul de suc de grapefruit poate fi o modalitate delicioasă de a vă crește rapid nivelul de energie.
Tratează indigestia:
Grapefruitul este util pentru indigestie. Este foarte ușor în comparație cu alte alimente și, prin urmare, acționează imediat asupra indigestiei prin relaxarea sistemului digestiv și reducerea iritației cauzate de stomac. Îmbunătățește fluxul de sucuri digestive, care ușurează mișcarea intestinelor și menține sistemul de excreție regulat.
Promovează somnul:
Un pahar de suc de grapefruit, daca este băut înainte de a merge la culcare, poate promova somnul sănătos și poate atenua simptomele iritante și repercusiunile insomniei. Acest lucru se datorează prezenței triptofanului.
Controlul glicemiei:
Aportul de grapefruit poate ajuta la reglarea fluxului de zahăr din sânge. Studiile recente au arătat această relație benefică între diabet și grapefruit datorită conținutului de flavonoide.
Reduce aciditatea:
Sucul de grapefruit proaspăt creează o stare alcalină în intestine fapt care promoveaza o digestie corectă. Acidul citric al fructului este conținut în corpul uman și astfel crește eficiența reacției de alcalinitate după digestie. Sucul extras din grapefruit este benefic în prevenirea formării acidului și a multor alte boli care apar din cauza prezenței excesului de aciditate în organism.
Elimină constipația:
Un pahar plin de suc de grapefruit proaspăt stors dimineața este un remediu excelent pentru controlul constipației. Sucul stimulează colonul și alte părți ale corpului legate de sistemul digestiv. Acest lucru se datorează efectului stimulativ al fibrei asupra secreției și stimulării sucurilor gastrice care ușurează constricția tractului digestiv și induc o mișcare intestinală.
Îndepartează flatulența:
10 până la 20 de picături de suc de grapefruit, luate înainte de toate cele trei mese ale zilei, pot funcționa ca o enzimă pro-biotică și digestivă adecvată și vor ameliora excesul de flatulență și disconfortul stomacal.
Tratează tulburările urinare:
Sucul de grapefruit este destul de bogat în potasiu și vitamina C, deci este unul dintre cele mai bune tratamente pentru problemele legate de urinare, adesea cauzate de probleme de ficat, rinichi sau inimă. În plus, conținutul ridicat de potasiu funcționează ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că vasele de sânge și arterele se relaxează, reducând tensiunea arterială și diminuând riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. De asemenea, nivelurile crescute de potasiu au fost asociate cu o funcție cognitivă superioară datorită creșterii fluxului de sânge și a oxigenului către creier!

Cu toate aceste beneficii asupra sănătății și a faptului că grapefruitul poate fi superior altor medicamente în ceea ce privește eficacitatea, trebuie să fiți foarte atenți în timp ce luați medicamente și consumați suc de grapefruit . Anumite substanțe chimice din grapefruit, cum ar fi naringin, și alți compuși mai puțin obișnuiți pot interacționa negativ cu diferite medicamente și pot provoca leziuni sistemelor de organe. Asigurați-vă că vă consultați cu medicul în ceea ce privește interacțiunile medicamentoase cu sucul de grapefruit în dieta dumneavoastră înainte de a începe orice tratament nou!
Sursa: organicfacts.com

Share This:

Lasă un răspuns