Untul de cacao si beneficiile sale.

Printre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale untului de cacao includem capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea pielii, de a stimula sistemul imunitar, de a îmbunătăți calitatea firului de par, de a preveni semnele de îmbătrânire și de a reduce inflamația.
Ce este untul de cacao?
Untul de cacao este un tip de grăsime vegetală care este extrasă din boabe de cacao. Probabil că ați auzit despre el în diverse rețete, cu precădere la produsele cosmetice, unguente și unele produse farmaceutice și chiar pentru a prepara bomboane sau diverse produse de panificație. Cu toate astea este posibil să nu cunoașteți care sunt efectele acestuia.
Datorită aromei puternice ale boabelor de cacao, untul de cacao are un gust și un miros foarte asemănător. Este comestibil, dar este foarte bogat în calorii, așa că, în ciuda beneficiilor sale pentru sănătate, trebuie să fiți conștient de faptul că poate contribui la obezitate dacă este consumat în cantități mari.
Una dintre cele mai importante calități ale untului de cacao este stabilitatea sa ridicată în comparație cu alte grăsimi. Acest aspect unic conferă o durată de depozitare foarte impresionantă de 2-5 ani, care este și mai mult îmbunătățită de antioxidanții găsiți în untul de cacao, reducând astfel șansele ca uleiul să devină rânced. Stabilitatea sa la temperatura camerei, dar și punctul de topire relativ scăzut, îl fac, de asemenea, un ulei de bază ideal pentru supozitoare și alte creme medicinale. Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre beneficiile de sănătate ale untului de cacao.

Untul de cacao ajută la tratarea multor probleme de sănătate. Unele dintre beneficiile sale minunate includ:

Efecte anti-îmbătrânire: Unul dintre motivele pentru care untul de cacao este atât de valoros este concentrația ridicată a compușilor antioxidanți, incluzând acidul oleic, acidul palmitic și acidul stearic. Deși aceștia sunt acizi grași din punct de vedere tehnic, ei sunt benefici pentru organism și ajută la neutralizarea radicalilor liberi în organism, în special în piele. Prin reducerea apariției stresului oxidativ, untul de cacao poate reduce semnele de îmbătrânire, inclusiv ridurile.
Îndepărtează cicatricile: Cercetările au arătat, de asemenea, că untul de cacao reduce aspectul cicatricilor pe piele și contribuie la stimularea sănătății generale a pielii.
Creșteți calitatea firului de par: În afară de aroma delicioasă de cacao, untul de cacao poate, de asemenea, ajuta la hidratarea părului, ajutând la îmbunătățirea aspectului său general și a rezistenței.
Anti-mătreață: untul de cacao a fost, de asemenea, legat de o incidență mai mică a mătreții, reduce căderea părului si previne apariția cheilării de tip masculin.
Îngrijirea pielii: calitățile antioxidante ale untului de cacao, au grijă de cele mai multe semne de îmbătrânire, dar untul de cacao oferă de asemenea o barieră pentru piele, care o va proteja și de agenții externi. Antioxidanții și moleculele organice benefice protejează pielea împotriva forțelor de mediu, interne și externe, care pot provoca iritații sau deteriorarea pielii.
Reducerea inflamației: Amestecul bogat de acizi grași și antioxidanți din untul de cacao îl face o alegere ideală pentru persoanele care doresc să reducă inflamația pielii. Indiferent dacă aplicați unt de cacao la psoriazis, eczeme, erupții cutanate sau alte tipuri de inflamație pe piele, puteți găsi o ameliorare, combinată cu o aromă delicioasă. Acest lucru se poate realiza și prin consumul de unt de cacao sub formă de ciocolată, fiind si modul în care majoritatea oamenilor aleg să acceseze aceste beneficii pentru sănătate. În ciuda impactului negativ pe care excesul de grăsime îl poate avea asupra sistemului cardiovascular, unele cercetări arată o îmbunătățire a stării inflamatorii în inimă atunci când sunt tratate cu cantități moderate de unt de cacao.

Avertizare! După cum am menționat mai devreme, untul de cacao are un conținut foarte ridicat în grăsimi și în timp ce unele dintre acestea sunt benefice pentru diferite părți ale corpului, există încă o concentrație mare de calorii în untul de cacao, prin urmare, cei care suferă de obezitate ar trebui sa il evite. Alte uleiuri și grăsimi vegetale pot oferi, de asemenea, aceste beneficii pentru sănătate fără pericolul de a câștiga excesul de greutate.

sursa: https://www.organicfacts.net/

Share This:

Lasă un răspuns