Câteva lucruri pe care este bine să le știi despre bere. Ce beneficii are aceasta?

Ce este berea?
Berea este o băutură alcoolică preparată cu orz, hamei, apă și drojdie. Este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice, de care se bucură oameni din întreaga lume. Există mai multe soiuri de bere, iar unele dintre ele includ berea proaspătă, nefiltrată, berea ușoară, berea din grâu, lambic și bere.

Cât de veche este berea?
Berea, este o băutură care datează din anul 5000 î.Hr. A fost înregistrată în vechea istorie a Mesopotamiei. Înainte de revoluția industrială, a fost preparată la nivel național. Dar poți spune că a fost produsă folosind sisteme industriale. În prezent, există multe companii care produc și vând diverse tipuri de bere.
Printre beneficiile pentru sănătate ale berii includem proprietățiile anticanceroase, un risc redus de boli cardiovasculare, o densitate osoasă crescută, prevenirea demenței și a bolilor coronariene, ajutor pentru sistemul digestiv, proprietăți anti-îmbătrânire, precum și tratarea diabetului, osteoporozei și hipertensiunii arteriale. De asemenea, acționează ca un diuretic și este un inamic al stresului.
Berea are un conținut mai ridicat de proteine ​​și vitamine B decât vinul, în timp ce conținutul său antioxidant este echivalent cu cel al vinului. Hameiul, o componentă majoră pentru fabricarea berii, reprezintă o sursă bogată de flavonoide, care sunt antioxidanți puternici.
Este o sursă foarte bună de anumite minerale care joacă roluri esențiale în diferite procese metabolice. Dacă este consumata în cantități moderate, aceasta poate contribui cu siguranță la sănătatea dumneavoastră în mai multe moduri.

Beneficiile pentru sănătate ale berii:

Proprietăți anti-cancer:
Un compus flavonoid denumit xanthohumol se găsește în hameiul utilizat în mod obișnuit în producerea berii. S-a observat că acesta joacă un rol major în prevenirea cancerului, inclusiv a cancerului de prostată. Conform bio-medicinei, este, de asemenea, o bună sursă de polifenoli, datorită boabelor folosite pentru fermentație. A fost dovedit ca este eficientă în combaterea cancerului, la fel ca vinul roșu.

Risc redus de boli cardiovasculare:
Berea conține vitamina B6, care protejează împotriva bolilor cardiace prin prevenirea formării unui compus numit homocisteină. Ea are un efect de subțiere asupra sângelui și previne formarea de cheaguri, care cauzează blocuri în arterele coronare. Consumul moderat reduce, de asemenea, riscul de inflamație, cauza principală a aterosclerozei, care este colesterolul și placa care se formează pe vasele de sânge și pe pereții arterelor.

Creșterea densitășii osoase:
consumată în doză moderată, bere crește densitatea osoasă, prevenind astfel riscul fracturilor și osteoporozei.

Diabet:
Studiile au legat consumul moderat de bere la o prevalență mai scăzută a diabetului de tip 2.

Prevenirea anemiei:
Berea este o sursă bună de vitamina B12 și acid folic, a cărui deficiență poate duce la anemie. Vitamina B12 este de asemenea esențială pentru sustinerea creșterii normale, mentinerea memoriei și unei bune concentrari.

Hipertensiune arterială:
S-a constatat ca bautorii de bere au o tensiune arterială mai mică, în comparație cu persoanele care consumă cantități similare de vin sau alte băuturi spirtoase.

Proprietăți anti-îmbătrânire:
Berea crește potența și impactul vitaminei E, care este un antioxidant major în organism. Este o parte importantă a menținerii pielii sănătoase, în același timp încetinind procesul de îmbătrânire.

Calculi biliari:
Consumul regulat de cantități moderate de bere reglează nivelurile de colesterol și scade concentrația biliară, ceea ce duce la un risc redus de apariție a calculilor biliari.

Prevenirea demenței și a bolilor coronariene:
Consumul de bere crește, de asemenea, nivelul de „colesterol bun” cu 10-20%, reducând astfel riscul de demență și boli cardiovasculare.

Sistemul digestiv:
S-a dovedit că berea posedă o serie de proprietăți digestive, printre care stimularea gastrică, acidul gastric, colecistocinina și enzimele pancreatice.

Pietre la rinichi:
Berea sa dovedit a fi bogată în potasiu și scăzută în sodiu. Este o sursă bogată de magneziu, care are ca rezultat un risc redus de pietre la rinichi.

Stres:
Ca și alte băuturi alcoolice, berea reduce stresul și facilitează somnul.

Diuretic:
Berea acționează ca un diuretic și crește în mod semnificativ urinarea. Acest lucru facilitează eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism.

Curățarea tractului gastro-intestinal:
Berea este o sursă bună de fibre solubile care promovează sănătatea generală.
Acest articol însumează câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de bere, atunci când este consumată cu moderație. Nivelurile moderate de consum asigură, de asemenea, că aportul de calorii din acesta nu afectează negativ sănătatea.

ATENȚIE: Acest articol nu are ca scop să încurajeze consumul de bere, ci doar evidențiază beneficiile acesteia atunci când este consumată în cantități moderate. Berea consumată în cantități excesive poate genera dependență și este periculoasă pentru sănătate și poate nega toate efectele benefice.

sursa: organicfast.com

Share This:

Lasă un răspuns