Cum poti preveni un accident vascular datorita caniculei.

In acest articol iti prezentam 10 remedii cu elemnete naturale pe care le poți aplica acasă pentru a trece cu bine perioadele caniculare de vară.
Vara, uneori soarele este furios și neiertător fapt care ne face pe cei mai mulți dintre noi să stăm în casă protejând ferestrele de razele soarelui sau să fugim în zone muntoase, cu aer rece și umbră multă. Se anunță o vară cu zile deosebit de calde. Acestea nu fac doar mediul inconfortabil, ele tind să crească și temperatura corpului.
Una dintre cele mai frecvente probleme asociate petrecerii în aer liber pentru prea mult timp este apariția unui accident vascular cerebral. Potrivit dr. Simran Saini, Nutriționist la Spitalul Fortis din New Delhi, „Extenuarea datorată căldurii este o fază temporară în care corpul tău este supraîncărcat cu căldură, dar expunerea timp îndelungat lacăldură este o condiție mai gravă ce poate determina funcționări anormale ale organelor. Temperatura normală a corpului este între 36,5 și 37 grade Celsius. Dacă temperatura corpului crește peste 40 de grade Celsius, aceasta poate chiar să vă deterioreze organele vitale. ” Pur și simplu, corpul dvs. tinde să absoarbă mai multă căldură decât cea necesară.

Printre simptomele unui infarct miocardic sau ale unui atac cerebral se pot număra următoarele:
1. Cefalee;
2. Respirație rapidă;
3. Creșterea ritmului cardiac;
4. Pielea flushată sau înroșirea;
5. Greață și vărsături;
6. transpirație excesivă și amețeli.

Un accident vascular cerebral poate interveni pe timp de căldură ca rezultat al nivelurilor reduse ale lichidului din corp sau deshidratării severe. Dacă nu beți suficientă apă pentru a umple fluidele pierdute prin transpirație, aveți posibilitatea de a vă expune riscului. Corpul vostru trebuie să fie hidratat pentru a putea răspunde la căldură. În plus, băuturile alcoolice și cofeina pot face ca situația să se înrăutățească și să crească riscul apariției unui atac, deoarece acestea afectează capacitatea organismului de a vă regla temperatura.
„În timpul verii, este foarte important să vă mențineți nivelul de electroliți ai corpului și nivelul lichidului. Pentru a nu fi atacat de căldură, asigurați-vă că beți multă apă sau aveți ceva asemănător cu o limonada înainte de a ieși. De fapt,vă puteți face o soluție orală de rehidratare pentru dvs. care ar trebui să fie consumată dacă intenționați să stați în aer liber pentru o lungă perioadă de timp.
Cum se prepară? Se amestecă o linguriță de zahăr, două vârfuri de sare și un vârf bicarbonat de sodiu. Amestecați cu aproximativ 200 până la 300 ml de apă. Puteți, de asemenea, să-l adăugați în sucuri sau alte băuturi ” ne sugerează dr. Simran. Aceasta mai adaugă că soluția rezultată ajută în multe feluri. În primul rând, cantitatea de apă pe care o beți trebuie să fie reținută în corpul dvs. pentru a vă simți hidratat. Sarea ajută la reținere. În al doilea rând, corpul tau consumă energie în încercarea de a-și menține temperatura normală, iar zahărul mărește energia. În cele din urmă, bicarbonatul de sodiu promovează funcțiile electroliților și a mineralelor din corpul dvs.
Dacă vremea este prea caldă și există riscul unui accident vascular, vă recomandăm să încercați aceste remedii:

1. SUC DE CEAPĂ.
Aceasta este una dintre cele mai bune remedii pentru prevenirea unui accident vascular cerebral. Mulți practicanți ayurvedici spun că acesta ar trebui să fie primul remediu pe care trebuie să-l folosiți. Aplicarea sucului de ceapă în spatele urechilor și pe piept poate ajuta la scăderea temperaturii corpului. De asemenea, acest remediu se aplică și în situația în care aveți febră. În scopuri terapeutice, sucul de ceapă este mai de dorit, dar puteți să coaceți câteva cepe crud cu chimen și miere și să-l aveți. Ceapa roșie în salate poate de asemenea să ajute la reglarea sistemul dumneavoastră.

2. SUC DE CURMALE INDIENE(TAMARIND).
Tamarindele sunt bogate în vitamine, minerale și electroliți. Decotul din acest fruct are rolul de a scădea temperatura corpului. Cum faceți? Înmuiați tamarind în apă clocotită, îndulciți cu un vârf de zahăr și consumați. Sucul de tamarind acționează de asemenea ca un laxativ ușor și ajută la tratarea tulburărilor stomacului.

3. SUC DE MANGO(AAM PANNA).
Aam Panna, băutură răcoritoare cu mango verde este un bun tonic pentru organism și sănătate. Băutura se prepară cu mango crud și condimente care ajută la scăderea temperaturii corpului, cum ar fi chimenul, feniculul, precum și piperul, condimente care oferă atât energie cât și electroliți. Această băutură trebuie consumată de cel puțin două până la trei ori pe zi ne spune Dr. Simran.

4. PRUNE USCATE
Prunele sunt o mare sursă de antioxidanți și sunt cunoscute a fi foarte hidratante. Acești antioxidanți au proprietăți antiinflamatorii care ajută la calmarea inflamației interne care poate fi cauzată de un accident vascular cerebral. Înmuiați niște prune uscate în apă până când acestea devin moi. Apa rezultată trebuie consumată ca remediu pentru prevenirea unui accident vascular cerebral. Este cunoscută deasemenea și pentru capacitatea sa de a vă calma corpul.

5. LAPTE SI APA DE COCOS.
Laptele este o sursă bună de probiotice și ajută la completarea corpului cu vitamine și minerale esențiale care pot fi pierdute din cauza transpirației excesive. În mod similar, apa de nucă de cocos vă rehidratează corpul prin echilibrarea naturală a electroliților din organism.

6. SUC CU CORIANDRU SI FRUNZE DE MENTA.
Extragerea sucului de frunze de coriandru sau de menta si amestecarea in juice-ul dvs. alaturi de un varf de lingurita de zahar este un remediu usor pentru a scadea caldura corporala. Potrivit medicinei Ayurveda, aceste ierburi au un efect de răcire asupra corpului. Datorită proprietăților sale de răcire, apa din coriandru este, de asemenea, considerată ca un remediu excelent pentru reducerea căldurii și reducerea menopauzei. De fapt, sucul de coriandru poate fi aplicat pe piele pentru actiunea sa liniștitoare si calmanta.

7. SEMINTE DE BUSUIOC SI SEMINTE DE FENICUL.
Un amestec de semințe busuioc amestecat în apă de trandafir alimentara, este cunoscut pentru capacitatea de a scadea temperatura corpului instantaneu. Semințele de fenicul sunt, de asemenea, cunoscute ca si condimente care au efect de răcire. Puteti lasa o mana de seminte de busuioc si fenicul in apa, peste noapte, dupa care o consumati inca de dimineața. Acest lucru va va mentine corpul rece si va va proteja de caldura.

8. OTET DE MERE.
Adăugați câteva picături de oțet din cidru de mere în sucul dvs. de fructe sau amestecați-l cu apă rece și miere. Acest lucru ajută la completarea mineralelor și a electroliților care se pierd. Puteți pierde minerale cum ar fi potasiu și magneziu prin transpirație; Acestea pot fi restaurate consumând un suc la care sa adaugati putin oțet de cidru de mere.

9. SUC DE ALOE VERA.
Aloe vera este bogat in vitamine si minerale. În afară de aceasta, este cunoscut ca un adapogen, stimulează capacitatea naturală a organismului de a se adapta schimbărilor externe și stimulează mecanismele defensive ale corpului. Adaptogenii sunt cunoscuți pentru stabilizarea diferitelor sisteme ale corpului. De asemenea, gelul de aloe vera ajuta si extern pentru protectia pielii.

10. PASTA CU LEMN DE SANTAL.
Se amestecă niște pulbere de lemn de santal și se aplică pe frunte și pe piept. Proprietățile sale de răcire vă vor reduce temperatura corpului. Alternativ, masați ulei de lemn de santal pe frunte. De asemenea, puteți utiliza uleiul pentru a calma pielea iritabilă.

Sursa articol: http://food.ndtv.com/

Share This:

Lasă un răspuns