Castravetele, un plus de hidratare pentru sezonul cald al verii!

Castraveții sunt extrem de benefici pentru sănătatea generală, în special în timpul verii, deoarece sunt preponderent făcuți din apă și substanțe nutritive importante care sunt esențiale pentru corpul uman. Miezul castravetelui este bogat în vitamina A, vitamina C și acid folic, în timp ce coaja castraveților este bogată în fibre, iar o serie de minerale includ magneziu, molibden și potasiu. În plus, castraveții conțin siliciu, un mineral care contribuie foarte mult la întărirea țesuturilor noastre conjunctive. Castraveții sunt cunoscuți pentru a vindeca multe probleme cutanate, sub tumefierea ochilor și arsuri solare. Castraveții conțin, de asemenea, acid ascorbic și cafeic care împiedică pierderea apei, de aceea castravetele este frecvent aplicat ca topic la arsuri și dermatite.
Cunoscut științific ca și „Cucumis sativus”, castraveții aparțin aceleiași familii ca zucchini, pepeni, dovleci și alte tipuri de legume și fructe de vară. Planta în care cresc castraveți este o viță târâtoare care dezvoltă fructele cilindrice și comestibile pe tot parcursul anului. Veți găsi diferite soiuri de castravete cultivate în diferite regiuni, și de obicei sunt consumati proaspeți sau mărunțiți. Castraveții mâncați de obicei proaspeți consumă sub formă de felii. Castraveții cornișor sunt special produși pentru a face muraturi. Aceștia sunt mult mai mici decât majoritatea castraveților. Feluri diverse de castraveți sunt disponibili pe tot parcursul anului, dar sunt cei mai răspândiți între mai și iulie. Castraveții au apărut în India cu aproape 10.000 de ani în urmă, dar sunt acum cultivați în multe țări și continente diferite. Recent, diferite soiuri de castraveți sunt comercializate pe piața internațională și le veți găsi abundente pe tot parcursul anului.
Castraveții, în civilizațiile antice ale Egiptului, Greciei și Romei, erau foarte populari, iar utilizările lor nu se limiteau doar la a fi folosiți ca alimente. De asemenea, au fost lăudați pentru efectele sale benefice asupra pielii. Ludovic al XIV-lea a prețuit foarte mult castraveții, iar procesul de cultivare a castraveților în sere a fost inventat în timpul său, pentru a se asigura că va reuși să furnizeze o cantitate constantă de legume plăcute în orice anotimp. Coloniștii americani au luat, de asemenea, această varietate de legume crocante și sănătoase în Statele Unite.
Probabil sunteți familiarizați cu sintagma „rece ca un castravete”, care vorbește direct de natura calmantă și de răcire pe care o au aceștia atunci când sunt mâncați. Castraveții sunt crescuți în principal pentru a fi mâncați în stare proaspătă, iar în India, veți găsi adesea castraveți feliați vânduți pe stradă în după-amiezele însorite datorită calităților de răcorire și hidratare. Acești castraveți sunt de obicei cilindrici și variază în lungime de la aproximativ șase la nouă centimetri. Cu toate acestea, mărimea castraveților variază în funcție de o varietate de factori de cultivare.
Coaja castraveților poate varia de la culoarea verde la cea albă și, uneori, poate fi netedă sau încrețită în funcție de soi. În interiorul cojii de castravete, veți găsi un miez verde palid, care este groas, dar apoas și crocant în același timp. Miezul interior al castravetelui are numeroase semințe comestibile. Multe soiuri de castravete sunt cultivate și în sere; Ele sunt fără semințe și au coajă mai subțire și lungime mai mare, de obicei între 12 și 20 de centimetri. Adesea cunoscut sub numele de „burpless”, această varietate de castraveți este cumpărată de majoritatea oamenilor, deoarece este mai ușor de digerat decât celelalte tipuri de castraveți.
Beneficiile pentru sănătate ale castraveților nu sunt cunoscute pe scară largă în multe culturi. Gustul de castravete proaspăt este oarecum slab în comparație cu alte alimente, dar este benefic pentru organism, iar calitatea răcoritoare a acestui este cu adevărat benefică. Castraveții acționează adesea ca antioxidanți atunci când îi consumați cu alimente la grătar sau prăjite. De asemenea, puteți prepara un cocktail de castraveți cu morcovi sau suc de portocale. Acesta nu numai că vă va oferi o valoare nutritivă sănătoasă, ci și un tratament gustos unic.
Beneficiile variază de la prevenirea acidității pânăla păstrarea pielii bine tonificate. Castraveții au niveluri alcaline ridicate, reglând astfel pH-ul sângelui și neutralizând aciditatea. Pacienții cu probleme gastrice ar trebui să consume castraveți frecvent. Reglează tensiunea arterială și contribuie la structura adecvată a țesuturilor conjunctive în corpul nostru, inclusiv la nivelul mușchilor, oaselor, ligamentelor, cartilajului și tendoanelor. În timpul verii, castraveții ajută la normalizarea temperaturii corpului. Sucul de castravete are efect diuretic, astfel încât este capabil să prevină pietrele la rinichi.
Castraveții contracarează, de asemenea, efectele acidului uric, care previne inflamarea din articulații cum ar fi artrita, astmul și gută. Veți fi destul de surprins să știți că acest squash promovează, de asemenea, creșterea sănătoasă a părului și poate trata afecțiuni ale pielii precum psoriazisul, eczema și acneea.
Castraveții sunt bogați în siliciu, care este o componentă esențială ce ajută la dezvoltarea țesuturilor conjunctive puternice și sănătoase în mușchi, ligamente, tendoane, cartilaje și os. Medicii recomandă adesea sucul de castravete din cauza conținutului de siliciu pentru a genera o piele mai sănătoasă și mai luminoasă. Conținutul ridicat de apă al mizului te ajută să te hidratezi în mod natural și este bine cunoscut faptul că umiditatea este cel mai bun prieten pentru o piele sănătoasă, de ce să nu dobândiți hidratarea în mod natural? Extractul de castraveți este adesea utilizat local pentru tratarea diferitelor tipuri de afecțiuni ale pielii, inclusiv arsuri solare și umflături sub ochi. Acidul ascorbic și acidul cafeic sunt cei doi compuși vitali din castraveți care împiedică pierderea apei din organism. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care castraveții sunt aplicați topic pentru diferite probleme ale pielii.
Previne constipația și păstrează rinichii sănătoși.
Castraveții sunt un amestec perfect de fibre și apă. Prin urmare, vă ajută să vă protejați corpul atât de constipație, cât și de pietre la rinichi. Prin consumul de suc de castravete, puteți consuma atât fibre cât și apă în același timp. Studiile spun ca majoritatea americanilor preferă să aibă o salată bogată în castraveți în mod regulat, deoarece este o modalitate foarte bună de a crește aportul de fibre. Castraveții sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, siliciu, potasiu și magneziu, elemente ce au toate beneficiile proprii pentru sănătate. Castraveții au o cantitate extraordinară de apă (aproximativ 96%) care este purificată în mod natural, ceea ce face ca conținutul de apă să fie mult mai calitativ decât apa obișnuită. Pielea de pui conține niveluri ridicate de vitamina A, astfel încât veți câștiga și beneficii pentru piele.
Controlează tensiunea arterială.
Studiile efectuate la DASH (abordările dietetice pentru a opri hipertensiunea) au constat în consumul de alimente bogate în magneziu, potasiu și fibre. Rezultatele au fost clare; Tensiunea arterială a fost scăzută până la niveluri normale. Grupul care mănâncă o dietă bogată în aceste complexe, împreună cu celelalte alimente din dieta, cum ar fi fructele de mare, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsime, carnea slabă și păsările de curte, au văzut că tensiunea arterială a scăut cu 5,5 puncte (sistolică) peste 3,0 puncte (diastolice).
Gestionați diabetul.
Castraveții au fost utili pentru pacienții diabetici timp de mulți ani. Castraveții posedă un hormon cerut de celulele beta în timpul producției de insulină. Indicele glicemic al castraveților este de fapt zero. Prezența carbohidraților și rezultatul lor asupra organismului este măsurat prin cantitatea de indice glicemic. Fiecare produs alimentar conține substanțe nutritive esențiale în procente diferite. Carbohidrații contribuie la creșterea nivelului de glucoză, însă carbohidrații prezenți în castraveți pot fi digerați cu ușurință de către pacienții diabetici. Astfel, consumul de castraveți păstrează nivelul de glucoză sub control. În zilele noastre, majoritatea magazinelor naturiste au suplimente cu pulbere de castravete amar (Momordica), care este foarte eficientă în combaterea efectelor diabetului.
Menține corpul sănătos și funcțional.
Castraveții au proprietăți excelente de curățare și elimină activ deșeurile și toxinele acumulate de pe corp. În multe cazuri, castraveții s-au dovedit a fi un tratament eficace pentru artrită, deoarece îndepărtează acidul uric. Deoarece ajuta la secreția de urină, castravetele sunt considerate un diuretic natural. Castraveții sunt foarte buni pentru optimizarea funcțiilor vezicii urinare, a rinichilor, a ficatului și a funcțiilor pancreatice. Sucul de suc de suc împreună cu sucul de morcov este extrem de eficient pentru afecțiunile reumatice cauzate de acidul uric excesiv în organism. Este bun pentru digestie, în special a proteinelor, și controlează tensiunea arterială și diabetul zaharat. Consumul de suc de castravete în mod regulat ajută, de asemenea, la vindecarea gutei și a eczemelor. Dacă aveți probleme cu plămânul sau stomacul, asigurați-vă că adăugați castraveți în dieta dumneavoastră. De asemenea, promovează flexibilitatea musculară, în timp ce conținutul de magneziu al castraveților asigură o circulație adecvată a sângelui și nervi relaxați. Deoarece castraveții sunt atât de bogați în minerale, aceasta împiedică chiar împărțirea unghiilor pe degete și degetele de la picioare.

Referințe:

http://pods.dasnr.okstate.edu/docushare/dsweb/Get/Document-1387/F-6023web.pdf
https://www.tomra.com/en/solutions-and-products/sorting-solutions/food/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23098877

Share This:

Lasă un răspuns