Uleiul de cocos este excelent pentru prepararea loțiunilor solide. Iată cum.

Din moment ce uleiul de nucă de cocos este în mod natural solid la sub 25 de grade, se pretează perfect la fabricarea de loțiuni solide. Loțiunile naturale solide cu ulei de cocos(folosite pe pielea uscată) sunt o modalitate de a combina beneficiile cele mai nutritive ale uleiului de cocos, fără a fi nevoie de un o loțiune lichidă pentru a hidrata pielea uscată și a-i oferi senzația de catifelare.
Loțiunea solidă cu ulei de cocos este destinată utilizării pe pielea uscată (nu umedă ca săpunul!), și se recomandă după duș pe piele caldă.
Mai jos îți vom prezenta rețeta loțiunii solide cu ulei de cocos. Cu aceste informații, dar și altele pe care le vei regăsi pe blogul nostru, poți învăța să-ți prepari singură loțiuni, creme, săpunuri, și multe alte produse de întreținere, în mod natural fără a mai risca efectele adverse ale substanțelor chimice din produsele clasice din comerț.
Ce este loțiunea solidă?
Loțiunea solidă are aceleași beneficii ca o loțiune lichidă, doar că aceasta este sub formă solidă, fiind asemănătoare cu un săpun, și dacă temperatura este sub 25 de grade, aceasta poate fi ținută în suportul de săpun . De asemenea, este mult mai ușor de făcut decât loțiunea lichidă deoarece nu necesită emulsifiere cu apă, ceea ce este un pas greu. Loțiunea solidă topește în cantități mici atunci când se freacă pe piele, lăsând un strat foarte hidratant și foarte subțire.
Există o mare varietate de loțiuni solide care pot fi preparate, în funcție de nevoia și gustul fiecăruia. Puteți adăuga orice amestec de uleiuri esențiale, sau adăugați oxid de zinc pentru a face loțiunea ușor abrazivă. Avantajul este că această loțiune poate fi folosită și ca deodorant antiperspirant.
Poți să prepari chiar un cadou hand-made original cu care să ieși în evidență. Ce zici? Dar hai să vedem cum se prepară.
În primul rând ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 ceașcă de ulei de nucă de cocos;
  • 1 ceașcă de unt de shea, unt de cacao sau unt de mango (sau un amestec din toate cele trei);
  • 1 ceașcă de ceară de albine.

Opțional:

  • 1 linguriță de ulei de vitamina E;
  • 5-6 picături dintr-un ulei esențial dorit.(tea tree, lavandă, roiniță, etc).

MOD DE PREPARARE:
Combinați toate ingredientele (cu excepția uleiurilor esențiale dacă se utilizează) într-un un vas de sticlă, marmură sau cristal, pus într-o o cratiță mai mică cu un cm de apă fierbinte în ea pe foc mic. Amestecați până apa ajunge la fierbere și ingredinetele se omogenizează complet.
În momentul în care ingredientele sunt omogenizate și cu un aspect neted, uniform, le scoateți de pe foc și adăugați uleiurile esențiale.
Amestecați ușor cu mâna până când sunt încorporate uleiuri esențiale.
Turnați amestecul în formele dorite, de preferat în forme de silicon (cele pentru prăjituri). Le veți ține în forme până se răcesc după care le puteți folosi sau dărui.
Imaginația este mare, puteți adăuga imediat după turnare petale de tradafir, flori de lavandă, etc, astfel încât aveți gata și cadoul perfect pentru cei dragi.
Rețeta să poate fi ajustată pentru a face orice cantitate doriți. Am făcut cu măsurători egale folosind o cupă. Rețeta pe care am folosit-o face exact 12 bucăți de loțiuni solide în forme mici de brioșe. Se poate truna și în tăvițe pătrate și apoi se taie în bucăți.
sursa: wellnessmama.com

Share This:

Lasă un răspuns