Cum poți scăpa de infecțiile respiratorii cu ajutorul naturii.

Primăvara, sau în orice moment al anului atunci când schimbările climatice se petrec brusc, organismul nostru este luat prin surprindere și manifestă disfuncționalități. Cele mai des întâlnite sunt virozele și infecțiile respiratorii.
Mai jos redăm câteva remedii simple și accesibile, și mai ales 100% naturale, pentru a reuși să trecem peste acestea.
Infecțiile respiratorii care pot apărea sunt de mai multe tipuri: rinita, sinuzita, răceala comună, rinofaringita, otita, faringita, laringita, traheita și amigdalita. Toate acestea pot fi tratate simplu cu ajutorul plantelor:
Busuiocul este folosit încă din Antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare, mai ales când vine vorba despre infecțiile respiratorii. Poate fi consumat sub formă de ceai fierbinte cu miere sau în inhalații sub formă de decoct, pentru tratarea infecțiilor respiratorii, în special în faza de debut. Consumă 4-5 căni cu infuzii în primele 3 zile.

Datorită propietăților sale antiseptice și ceapa poate fi folosită în tratarea afecțiunilor respiratorii și poate ajuta la tratarea acestor infecții. O poți combina cu suc natural de morcov ( proaspăt) sau de fructe de pădure astfel: la fiecare 100 ml de suc se adaugă 20 ml zeamă de ceapă.

Turmericul este foarte bun și poate trata numeroase tipuri de afecțiuni. Pentru tratarea unei infecții respiratorii, poți bea o cană cu lapte cu o linguriță de turmeric măcinat, în fiecare zi.

 

sursa: realitatea.net

Share This:

Lasă un răspuns