Coada șoricelului și beneficiile sale asupra sănătății. Detoxifierea ficatului în mod natural

Coada șoricelului, o plantă strâns legată de mușețel și crizanteme, a fost folosită încă din timpuri vechi de oameni și culturi din întreaga lume. Calitățile acestei plante sunt cunoscute de mai bine de 4000 de ani, coada soricelului fiind folosita inca din acele timpuri pentru vindecarea ranilor interne si externe, datorita efectelor cicatrizante si astringente pe care le prezinta.
În mod tradițional, a fost utilizată pentru a reduce inflamația (în special în tractul digestiv), pentru tratarea rănilor de piele și a sângerărilor minore, precum și ca sedativ pentru ameliorarea anxietății sau a insomniei.
S-ar putea să nu fiți auzit de ea, dar în secolul al XVII-lea, această plantă era foarte populară. La acea vreme, frunzele erau de obicei pregătite și consumate ca spanacul. Astăzi, este o plantă culinară și medicinală insuficient utilizată.
Îți place tarhonul? Coada șoricelului are un profil de aromă similar și poate fi folosit în loc de tarhon în rețete. Cu o aromă dulce-amăruie, aceasta poate face cu adevărat orice fel de mâncare mai interesantă și veți beneficia de avantajele sănătății. Permiteți-mi să vă spun totul despre această plantă veche.

8 Beneficii ale acestei plante asupra sănătății.

1. Vindecă rănile pielii și oprește sângerarea.
Coada șoricelului a fost folosită pentru tratarea rănilor de piele încă din antichitate. Compoziția chimică prezentă în această plantă este cunoscută pentru capacitatea sa de a opri sângerarea. În formă de pudră, poate fi pusă pe răni pentru a opri sângerarea, și pentru a elimina durerea plictisitoare.
În plus, este un antiseptic natural, pentru a preveni infectarea rănilor. De aceea, multe unguente de vindecare includ coada șoricelului ca ingredient cheie. Un studiu a arătat chiar și cum uleiul de coada șoricelului ar putea asigura vindecarea rănilor datorită napalmului (un lichid inflamabil folosit în război). Acum, orice rană gravă poată fi vindecată. Nu este deloc de mirare că în vremurile clasice, coada șoricelului era denumită „iarba militarului” pentru capacitatea sa de a opri rănile sângeroase produse în război.
2. Ajutor pentru amenoree.
Surprinzător, coada șoricelului a fost de asemenea utilizată în medicina tradițională pe bază de plante pentru a favoriza sângerarea menstruală. Lipsa acesteia se numește amenoree, care este o absență anormală a menstruației.
Coada Șoricelul precum și boabele de pătrunjel sunt emmenagogi din plante. Ca emmenagog, coada șoricelului poate ajuta la stimularea fluxului sanguin în zona pelviană, precum și la uter, pentru a încuraja menstruația. Din păcate, această utilizare nu a fost încă confirmată de cercetările clinice, deși a fost folosită de-a lungul secolelor.
3. Sedativ ușor pentru stările de anxietate.
Un studiu publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie din 2012 a analizat efectele anti-anxietate ale plantei de coada șoricelui în modele animale. Cercetătorii au folosit un extract hidroalcoolic din părțile aeriene ale cozii șoricelului pe subiecți de animale în teste pe câmp deschis. Ei au descoperit că au avut efecte anti-anxietate după administrarea pe termen scurt și pe termen lung la subiecți.
Mai mult, au descoperit că eagărul conținut de coada șoricelului a avut un efect similar diazepamului (Valium), care este administrat pentru problemele de anxietate. Studiul a arătat, de asemenea, că acesta a avut efect după o administrare repetată pe termen scurt.
4. Tratează natural mastita.
Coada șoricelului poate ajuta cu adevărat atunci când vine vorba de atenuarea simptomelor de mastită. Mastita este o infecție a sânului care apare mai ales la femeile care alăptează. Când aveți mastită, este o idee inteligentă de a alterna între comprese calde și reci cu coada șoricelului, deoarece senzația de rece ajută la ameliorarea durerii, în timp ce căldura crește circulația.
În plus, ierburile naturale, cum ar fi coada șoricelului, conțin proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Coada șoricelului a fost identificat ca fiind cu adevărat util pentru femeile care suferă de mastită. În mod specific, învelișurile de frunze asigură aproape instantaneu o ameliorare a durerii și ajută la vindecarea durerilor.
5. Reduce inflamația.
Medicina tradițională pe bază de plante din China, Europa și India a folosit coada șoricelului pentru calmarea inflamației pentru o varietate de probleme de sănătate, în special inflamația intestinală și a tractului reproductiv feminin. A fost demonstrat de asemenea că extractele au proprietăți antiinflamatorii.
Cercetătorii consideră că abilitatea de a atenua inflamația este legată de faptul că planta, conține atât flavonoide, cât și lactone sesquiterpene. Planta nu prezintă numai abilități antiinflamatoarii, ci și proprietăți astringente. De aceea, coada șoricelului este adesea inclusă în produsele topice pentru probleme inflamatorii ale pielii cum ar fi eczemele.
6. Beneficii gastrointestinale.
Activitatea antispasmodică a plantei o face utilă pentru problemele gastrointestinale nedorite cum ar fi diareea, flatulența și crampele. Studiile pe animale au arătat că pot reduce spasmele musculare care contribuie la dereglarea funcțiilor gastrointestinale. Atunci când este administrată intern, capacitatea antispasmodică este cel mai probabil datorată conținutului de flavonoide ale plantei.
7. Util pentru tensiunea arterială și astm bronșic.
Un studiu publicat în 2013 în Phytotherapy Research a evaluat activitățile hipotensive, vasodilatatoare și bronhodilatatoare ale achillea millefolium conținut de coada șoricelului. Cu alte cuvinte, acesta are capacitatea de a scădea tensiunea arterială crescută, relaxează vasele de sânge și îmbunătățește respirația. Efectele plantei asupra subiecților studiului au susținut utilizarea medicamentului în tulburări cardiovasculare și ale căilor respiratorii hiperactive, cum ar fi hipertensiunea arterială și astmul bronșic.
8. Detoxifierea ficatului.
Știm cu toții că detoxifierea organismului se face prin două aparate esențiale, cel renal și cel hepatic. O buna metodă de detoxifiere a corpului și, în special a ficatului, este consumul de ceai de coada șoricelului. Acest preparat produce efecte diuretice, laxative și tonice, fiind un bun remediu natural pentru problemele digestive și hepatice. De asemenea, ceaiul de coada șoricelului poate fi o soluție imediată împotriva colicilor, a enterocolitelor și a balonarilor abdominale.
Daca doriți să urmați o cură de detoxifiere cu ceai de coada șoricelului, rețeta pe care trebuie să o folosiți, este următoarea:
Infuzia se prepara cu doua sau trei linguri de flori de coada șoricelului adăugate la 500 ml de apă clocotita. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile încă din primele zile, ceaiul trebuie băut de 4-5 ori pe zi, acesta fiind recomandat a se consuma călduț.

Contraindicații și avertizări asupra administrării de coada șoricelului.
Atunci când este luat pe cale orală, coada șoricelului poate provoca somnolență și urinare crescută. În mod topic, poate provoca dermatită de contact sau iritarea pielii pentru unele persoane. În cazul în care apar semne de iritare întrerupeți utilizarea remediului.
Rădăcina nu este în general considerată toxică, dar trebuie să aveți grijă atunci când utilizați uleiul extras din aceasta, deoarece conține tujonă în cantități mici. Tujone este găsit și în pelin, și este toxic în cantități mari având și efect narcotic asupra creierului. Această plantă conține, de asemenea, cumarină, care are abilități de subțiere a sângelui. Acesta este motivul pentru care nu trebuie combinat cu diluanți de sânge pe bază de prescripție medicală.
Nu trebuie utilizat de femeile gravide. Dacă alăptați, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza produse cu coada șoricelului.
Nu este recomandat pentru utilizare pediatrică din cauza lipsei de studii pentru a determina dacă utilizarea sa este sau nu este sigură la copii. Vorbiți cu medicul copilului dvs. dacă sunteți interesat să utilizați această plantă pentru copilul dumneavoastră.
Poate interacționa cu următoarele medicamente:

  • agenți de diluare a sângelui (cum ar fi warfarina);
    litiu;
  • medicamente pentru reducerea acidului din stomac (cum ar fi omeprazolul);
    medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale;
  • medicamente care cauzează somnolență (cum ar fi anticonvulsivante și somnifere).

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a administra remedii naturiste pe bază de coada șoricelului, dacă aveți orice afecțiune în curs de desfășurare sau luați orice alte medicamente.

Sursa: Draxe.com

Share This:

Lasă un răspuns