Impresionantele beneficii ale mentei

Menta, este o plantă populară ce are mai multe beneficii care includ: digestia corectă și pierderea în greutate, scutirea de greață, depresie, oboseală și dureri de cap, tratamentul astmului, pierderea memoriei și probleme de îngrijire a pielii. Menta, este de asemenea bine cunoscută pentru beneficiile sale odorizante asupra gurii și pentru respirația proaspătă pe care o conferă. Este o plantă care a fost folosită de sute de ani pentru proprietățile sale medicinale remarcabile.
Piața este plină de produse cum ar fi pasta de dinți, guma de mestecat, odorizante, bomboane și inhalatoare care au ca element de bază mentolul. Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu aplicarea răcoritoare a mentei, dar are mult mai mult de oferit decât asta.

BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE ALE FRUNZELOR DE MENTĂ.

Menta și digestia: Menta, este un aperitiv excelent sau un agent de curățare a apartului, care favorizează digestia. De asemenea, calmează durerile de stomac în cazuri de indigestie sau inflamație. Când stomacul se simte rău, beți o ceașcă de ceai de menta și vă poate ajuta. De asemenea, dacă sunteți o persoană care călătorește pe distanțe lungi cu avionul sau pe mare, uleiul de mentol derivat din mentă poate fi foarte liniștitor pentru greață și boala de mișcare asociată.
Aroma plantei activează glandele salivare din gură, precum și glandele care secretă enzime digestive, facilitând astfel digestia. Aceste atribute sunt motivul pentru care menta este utilizată pe scară largă în artele culinare. O mare parte a lumii occidentale include menta ca o parte a aperitivelor sau ca un element de curățare a gurii, pentru a fi mâncată înaintea felului principal, astfel încât mâncarea să poată fi digerată confortabil.

Menta în greață și cefalee: frunzele de menta, în special frunzele proaspete sfărâmate te ajută să faci față mai bine în stările de greață și cefalee. Aroma puternică și revigorantă a mentei este un remediu rapid și eficient pentru greață. Utilizați ulei de menta sau orice alt produs care are aromă de menta și problemele dvs. de stomac vor fi atenuate. De fapt, mulți oameni păstrează ulei de mentă sau produse cu aromă de menta cu ei în orice moment pentru a evita greața. Balsamurile cu bază de mentă sau ulei de mentă, atunci când sunt aplicate pe frunte și nas, oferă o ușurare rapidă în cazul unei dureri de cap sau respirație îngreunată. Planta, este în sine o substanță naturală de calmare, astfel încât poate atenua inflamația și creșterea temperaturii care este adesea asociată cu dureri de cap și migrene.

Menta și tulburările respiratorii sau tuse: Aroma puternică a plantei medicinale este foarte eficientă în curățarea congestiei nasului, gâtului, bronhiilor și plămânilor, ceea ce oferă o ușurare a afecțiunilor respiratorii care rezultă adesea din cauza astmului și a răcelii obișnuite. Pe măsură ce menta răcește și calmează gâtul, nasul și alte canale respiratorii, au parte de ameliorarea iritațiilor care provoacă tusea cronică. Acesta este principalul motiv pentru care atât de multe balsamuri se bazează pe menta. Spre deosebire de inhalatoarele bazate pe aerosoli, cei cu mentă ca componentă fundamentală tind să fie mai eficienți și mai ecologici.

Menta și astmul: utilizarea obișnuită a mentei este foarte benefică pentru pacienții cu astm, deoarece este un bun relaxant și ameliorează congestia. Totuși, folosirea prea mult timp a mentei pot irita și nasul și gâtul.
Alăptarea pentru sân: Pentru multe femei, alăptarea este o parte frumoasă a creșterii unui copil, dar vă poate afecta grav sânii și sfârcurile. Studiile au arătat că uleiul de mentă poate reduce fisurile mamelonului și durerile mamelonului care însoțesc adesea alăptarea.

Depresia și oboseala: Menta este un stimulent natural, iar mirosul său poate fi suficient pentru a vă încărca bateriile și pentru a vă aduce creierul la un nivel ridicat din nou. Dacă vă simțiți lent, anxios, deprimat sau pur și simplu epuizat, menta și uleiurile sale esențiale derivate pot ajuta. Poate fi ingerat, aplicat topic într-o formă ușoară în salivă sau inhalat ca vapori, iar toate aceste tehnici vă pot da un impuls foarte necesar! O modalitate populară de a obține rezultate bune într-o manieră ușoară este să puneți câteva picături de ulei esențial de mentă sau ulei de mentol pe pernă pe timp de noapte și lăsați-o să funcționeze pe corp și minte în timp ce dormiți.

Îngrijirea coșurilor și îngrijirea pielii: În timp ce uleiul de mentă este un bun antiseptic și antipruritic, sucul de menta este un excelent produs de curățare a pielii. Calmează pielea și ajută la vindecarea infecțiilor și a mâncărimii. În plus poate fi o modalitate bună de a reduce coșurile, poate chiar ameliora unele dintre simptomele de acnee și să prevină apariția acesteia. Proprietățile sale anti-pruritice pot fi folosite pentru tratarea mușcăturilor de insecte, cum ar fi cele ale țânțarilor, albinelor, viermilor, viespilor, etc. Senzația de răcire vă va scuti de senzația de iritare și de nevoia constantă de a vă scărpina, iar natura antiinflamatorie a mentei va reduce umflarea! În aceeași direcție, uleiul de mentă este adesea o componentă de bază a produselor care resping insectele, cum ar fi lumanarile, brățările, etc, deoarece aroma puternică este activă pentru majoritatea insectelor.

Pierderea de memorie: Un studiu recent a explorat efectele pe care menta le are asupra vigilenței, retenției și funcției cognitive. S-a constatat că persoanele care folosesc frecvent guma de mestecat, al cărei ingredient activ principal este menta, au niveluri mai ridicate de retenție a memoriei și de vigilență mentală decât cei care nu au făcut-o. Calitățile stimulative ale mentolului, încă o dată, au arătat încă un motiv pentru a mesteca guma sau să mestecați niște frunze proaspete atunci când vă simțiți mai puțin capabili să vă concentrați!

Menta și pierderea în greutate: În afară de toate celelalte beneficii pentru sănătate ale mentei, de asemenea, vă poate ajuta în eforturile dvs. de a pierde în greutate într-un mod sănătos! Menta este un stimulent, așa cum am menționat deja, dar stimulează și enzimele digestive care absorb substanțele nutritive din alimente și consumă grăsimi pe care le transformă în energie utilizabilă. Prin urmare, prin adăugarea de mentă în dieta dvs., creșteți arederile de grăsime care este transformată în energie și pusă în folosință, mai degrabă decât să fie stocată și să contribuie la creșterea în greutate!

Sterilitatea feminină: există opinii mixte cu privire la rolul mentei în tratarea acestei afecțiuni. Unii susțin că utilizarea prelungită a mentolului poate determina sterilitate, reducând capacitatea femeii de a concepe interferând cu producția de ovule și uciderea acestor gameți. Acest lucru se datorează proprietăților germicide și insecticide ale plantei medicinale, care sunt benefice pentru atâtea alte probleme de sănătate. Alte cercetări au susținut că bărbații care fumează țigări cu mentol sunt mai susceptibili de a suferi impotență decât cei care fumează țigări normale. Nu este sigur dacă acest lucru se datorează numai tutunului sau dacă aspectul mentolat are ceva de făcut cu acesta. Un alt grup de cercetători sugerează că menta poate fi de fapt folosită pentru a trata sterilitatea la femei. Este suficient să spunem că trebuie făcute multe cercetări suplimentare cu privire la efectele mentei atât la impotența masculină, cât și la sterilitatea feminină.

Îngrijire orală: Îmbunătățirea sănătății gurii unei persoane este un beneficiu bine cunoscut al mentei. Deoarece are calități germicide aceasta întărește rapid respirația, și crește sănătatea orală prin inhibarea creșterii bacteriilor daunătoare în interiorul gurii și prin curățarea limbii și a dinților. Acesta este motivul pentru care unele persoane freacă menta direct pe dinți și gingii pentru a împrospăta gura și pentru a elimina formele periculoase de bacterii. În vremurile moderne, din același motiv, menta este unul dintre cele mai comune elemente din pastele de dinți, de gură și alte produse de igienă dentară. Desigur, cel mai simplu mod de a obține aceste rezultate este să mestecați pur și simplu frunzele 🙂 .

Alergii și febra fânului: alergiile de sezon și febra fânului (cunoscută și sub numele de rinită) afectează milioane de oameni din întreaga lume în anumite momente ale anului. Extractele din frunzele de menta au inhibat eliberarea anumitor substanțe chimice, care s-au dovedit a agrava simptomele nazale severe care sunt asociate cu febra fânului și alergiile sezoniere.

Menta și cancerul: Cercetările curente arată că anumite enzime care se găsesc în menta pot ajuta la prevenirea și tratarea cancerului.

Alte beneficii: Pe lângă utilizarea industrială pe scară largă în alimente precum înghețată și ciocolată, precum și în băuturile alcoolice și nealcoolice, cosmeticele, medicamentele, inhalatoarele și odorizatoarele de respirație, se utilizează și ca condiment și un obiect decorativ în preparatele culinare din întreaga lume. Băuturile și alimentele care conțin mentă vă răcoresc în timpul verii și sunt adesea incluse în cocktail-urile de vară pentru o aromă răcoritoare. Este, de asemenea, un bun relaxant.
O proprietate specială a mentolului, care pare destul de contrară efectelor sale tradiționale de răcire și liniștitoare este aceea că induce transpirația dacă este consumată în timpul febrei, rupând astfel febra și accelerând viteza de recuperare. Sucul de mentă poate fi, de asemenea, aplicat pentru vindecarea și calmarea arsurilor. Este, de asemenea, benefic în tratamentul reumatismului. În plus, ierburile se mai spune că îmbunătățesc activitatea creierului, deși cercetările legitime și coerente privind impactul său neurologic nu au fost încă finalizate.
Te simți obosit/ă sau plictisit/ă după ce ai citit toate informațiile despre mentă? Mestecă o gumă de mentolată? Aceasta poate fi impulsul de revigorare de care ai nevoie!

sursa: organicfacts.net

Share This:

Lasă un răspuns