Înlocuiește pudra de cacao cu acest aliment. Pudra de roșcove(carob) are nenumarate benefeicii asupra sănătății

Roșcovele este un înlocuitor mult mai sănătos al pudrei de cacao, atât în preparate cât și pentru a se consuma la micul dejun cu lapte. Acesta se regăsește în comerț, cu precădere în magazinele naturiste, și sub denumirea de „karob” sau „carob”.

Roșcovele este un tip benefic de arbust din aceeași familie ca mazărea, care are o mare varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, de a reduce riscul de cancer, îmbunătățeste digestia, încetineste îmbătrânirea, previne bolile cardiovasculare și ajută la prevenirea și gestionarea diabetului zaharat.
Planta este nativă în regiunea mediteraneană și Africa de Nord, precum și părți din subcontinentul indian și Asia, tot drumul spre Macronesia. Multe culturi folosesc în mod regulat roșcove ca și alte fructe cu coajă și semințe, și, de asemenea, ca un substitut pentru ciocolata!
Beneficiile pentru sănătate ale roșcovelor sunt atribuite în principal vitaminelor și mineralelor, cum ar fi calciu, zinc, potasiu, fosfor, vitamina K, riboflavină și vitamina E, precum și antioxidanții săi naturali.

Beneficiile pentru sănătate ale roscovelor:

Prevenirea cancerului: Conținutul polifenolic al karobului îl face un antioxidant ideal iar făină de roșcove, un alt produs secundar al acestei plante utile, a fost asociată în mod direct cu activitatea citotoxică în organism.
Acest lucru înseamnă că este toxic pentru unele celule, dar din fericire, roșcovele au arătat o înclinație pentru a fi toxice pentru celulele canceroase, în special cele legate de cancerul de col uterin. Acest lucru, combinat cu activitatea antioxidantă a polifenolilor , face din roșcove un plus foarte benefic pentru liniile de apărare împotriva cancerului!
Controlul diabetului zaharat: În comparație cu ciocolată obișnuită, roșcovele are mult mai puțin zahăr, o fracțiune din conținutul de grăsime, și numai 1/3 din calorii. Aceasta poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și pare a fi o alegere dietetică sigură pentru diabetici. Acesta este motivul pentru care este atât de des folosit ca un înlocuitor pentru ciocolată în diferite culturi, deoarece oferă, de asemenea, proteine și fibre, care îi lipsesc ciocolatei. Acest lucru face din roșcove un ajutor pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate, fără a priva pofta lor de ciocolată ocazional!
Digestie: Ca o sursă bogată de fibre dietetice, roșcovele poate ajuta la activitățile digestive ale organismului. Fibrele sustin mișcările intestinale și stimulează regularitatea, precum și secreția de sucuri gastrice și a mișcării peristaltice. Toate acestea favorizează un sistem digestiv sănătos, ce ajută la prevenirea afecțiunilor gastrointestinale mai grave. Mai mult, deoarece tipul de fibre este insolubil, pot absorbi lichidele, reducând astfel cantitatea de scaun liber în organism și prevenirea diareei. pudra de roșcove este de fapt o rețetă comună ca tratament împotriva diareei cu debut acut.
Slăbire: Fibra găsită în roșcove este oarecum specială, prin aceea că aceasta inhibă secreția de grelina postprandiala, un hormon prin care organismul spune că ii este foame, ocazional, eliberat dupa masă. Acest lucru înseamnă că roșcovele poate reduce șansele de supraalimentare și, prin urmare, este de ajutor în curele de pierdere în greutate.
Sănătatea cardiovasculară: După cum s-a menționat deja, fibra de roșcove este un lucru deosebit, și s-a dovedit a fi extrem de eficientă împotriva colesterolului ridicat. Studiile au arătat că la persoanele care consumă roșcove s-a redus semnificativ prezența colesterolului LDL (colesterolul rău) în organism și s-a redus de asemenea și cantitatea de trigliceride din organism. Reducerea colesterolului poate reduce șansele de a dezvolta diferite boli cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arteriala, ateroscleroză, infarct miocardic si accident vascular cerebral.

sursa: organicfacts.com

Share This:

Lasă un răspuns