Chlorella și detoxifierea. Ce este Chlorella?

Chlorella este o algă verde-albastră ca si spirulina. Nativ din Taiwan și Japonia, acest superaliment este bogat cu fitonutrienți, inclusiv aminoacizi, clorofilă, beta-caroten, potasiu, fosfor, magneziu, biotină și complexul de vitamine B.  Chlorella este singura celulă verde de micro-alge care conține în mod natural clorofila, și fitoproduse-nutrienți din plante care captează razele soarelui. Este o sursă naturală de proteine, precum și un nutrient esențial pentru sprijinirea sănătății cât și pentru wellness prin faptul că facilitează detoxifierea organismului prin activarea funcțiilor benefi e ale ficatului.
Studiile au aratat ca aceasta algă aduce beneficii întregului organism prin sprijinirea funcției hormonale sănătoase, promovarea sănătății cardiovasculare, ajutând la reducerea efectelor negative ale chimioterapiei si radiațiilor, scăderea tensiunii arteriale si a colesterolului, precum și sprijinirea în detoxifierea corpului nostru.
Culoarea verde a Chlorella provine dintr-o concentrație mare de clorofilă.
Chlorella este cotată ca fiind unul dintre primele 10 alimente benefice pentru sănătate din lume.
Chlorella este mult mai bogată nutritiv pe gram decat legumele verzi, inclusiv varza, spanacul și broccoli!
Beneficiile dovedite științific ale algei Chlorella:

  • menține un nivel echilibrat al tensiunii arteriale si al zahărului din sânge;
  • îmbunătățește digestia;
  • întărește sistemul imunitar;
  • ajută detoxifierea organismului;
  • regenerează țesuturile.

Detoxifierea organismului: Consumul de Chlorella ajută la eliminarea metalelor grele din organism, chiar si a celor mai încăpățânate, cum ar fi plumbul, cadmiul, mercurul și uraniul.
Detoxifică organismul în radioterapie si chimioterapie.
Potrivit cercetătorilor de la Virginia Commonwealth University Medical College, componente și funcții ale sistemului imunitar celular rămân la sau în apropierea nivelurilor normale și sunt afectate mai puțin negativ atunci cand pacienții sunt în curs de chimioterapie și / sau de a lua medicamente imunosupresoare, cum ar fi steroizi.”
Chlorella poate provoca reacții adverse la unele persoane. Unele dintre aceste simptome includ umflarea feței sau a limbii, sensibilitatea la lumina soarelui, tulburări digestive, acnee, oboseală,letargie, dureri de cap, vertij și agitare.
Majoritatea acestor reacții adverse și simptome sunt tipice pentru orice program de detoxifiere.
Sursa: organicfacts.net

Share This:

Lasă un răspuns