Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de nucă de cocos are o multitudine de beneficii pentru sănătate, care includ, printre altele, îngrijirea pielii, îngrijirea părului, o digestie mai bună și protecție împotriva bacteriilor ce pot genera infecții și diverse boli. Uleiul de cocos nu este utilizat numai în țările tropicale, unde plantațiile de nucă de cocos sunt abundente ci și în Statele Unite și Regatul Unit. Cunoașterea minunilor pe care acest ulei este capabil să le facă, se răspândește între oameni și a devenit astfel popular în întreaga lume. Redăm mai jos beneficiile acestui ulei:
Beneficiile uleiului de nucă de cocos asupra pielii și a tenului:
Uleiul de cocos este excelent pentru masaj, care acționează ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscată. Spre deosebire de uleiul mineral sau cel cu compuși la care există riscul producerii de efecte secundare asupra pielii după aplicare, uleiului de cocos este o soluție sigură pentru a preveni uscarea și deshidratarea pielii. Reduce în timp apariția ridurilor, previne lăsarea pielii și reduce efectele tipice îmbătrânirii.
Acesta ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor degenerative, datorită proprietăților sale antioxidante binecunoscute. De asemenea, ajută în tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme și alte infecții ale pielii. Tocmai din acest motiv, uleiul de cocos este ingredientul de bază a diferitelor produse pentru corp, cum ar fi săpunuri, loțiuni și creme pentru îngrijirea pielii. Conferă protecție împotriva razelor nocive ale soarelui astfel încât poate înlocui cu succes loțiunile de plajă clasice.
Beneficiile uleiului de nucă de cocos pentru păr:
Uleiul de cocos contribuie la o creștere sănătoasă a părului și oferă strălucirea firelor de păr. De asemenea, este foarte eficient în reducerea scădereii proteinelor. Scăderea acestora poate duce la consecințe nesănătoase și neatractive pentru păr. Este folosit ca un ulei pentru îngrijirea părului ca atare, dar și în producția de diferite balsamuri și creme antimătreață. În mod normal acesta se aplică ca o mască, înainte de spălarea părului. Se absoarbe ușor de către firul de păr, astfel încât nu lasă aceiași senzație de grăsime ca alte tipuri de uleiuri.
Uleiul de cocos este utilizat pe scară largă în sub-continentul indian pentru îngrijirea părului. Este un balsam excelent și ajută la regenerarea părului deteriorat. Acesta conține, de asemenea, proteinele esențiale pentru alimentația și repararea părului deteriorat de factorii dăunători. Studiile de cercetare sugerează că uleiul de nucă de cocos conferă părului o mai bună protecție împotriva daunelor cauzate de oboseală (oboseala de la expansiune, tratamente de coafor, uscarea cu are cald, placă, etc).
În mod regulat masajul capului cu ulei de nucă de cocos vă poate scăpa de mătreață, mai ales atunci când scalpul suferă de uscăciune cronică. De asemenea, ajută la păstrarea părului și scalpului liber de păduchi și ouăle lor.
Uleiul de cocos în problemele cardiace:
Mulți oameni împărtășesc concepția greșită că uleiul de nucă de cocos nu este bun pentru sănătatea inimii. Această credință provine din faptul că acesta conține grăsimi saturate în cantități mari. În realitate, cu toate acestea, este benefic pentru inimă. Acesta conține aproximativ 50% acid lauric, care ajută în mod activ în prevenirea diferitelor probleme circulatorii cardiovasculare, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol și a tensiunii arteriale. Uleiul de nucă de cocos nu crește nivelurile de LDL și reduce incidența de deteriorare și rănire a arterelor, ajutând în consecință, pentru a preveni ateroscleroza. Un studiu științific sugerează ca aportul de ulei de nucă de cocos poate ajuta la profilarea de lipide sănătoase la femeile aflate în premenopauză.
Uleiul de cocos și pierderea în greutate:
Uleiul de cocos este foarte util pentru pierderea în greutate. Acesta conține lanțuri scurte și medii de lungime ale acizilor grași care ajută în eliminarea excesului de greutate. Deasemenea, acidul lauric, care se află în proporție de 50% chiar 52%, ajută la stimularea arderilor în organism. Cercetările afirmă că uleiul de nuca de cocos ajută la reducerea obezității abdominale la femei. De asemenea, este ușor de digerat și ajută la buna funcționare a glandei tiroide și a sistemului endocrin. În plus, crește metabolismul bazal prin eliminarea stresului din pancreas, rezultând într-un consum mai mare de energie care ajută persoanele obeze și supraponderale în a pierde greutate. Ca urmare, oamenii care trăiesc în zonele de coastă tropicale, care folosesc ulei de nucă de cocos ca ulei principal de gătit, nu sunt, în general grași, obezi sau supraponderali.
Uleiul de cocos și sistemul imunitar:
Uleiul de cocos întărește sistemul imunitar, deoarece conține grăsimi antimicrobiene, acid lauric, acidul capric și acidul caprilic, care au propietății antifungice, antibacteriene și antivirale. Corpul uman transformă acidul lauric în monolaurină, substanță despre care cercetătorii arată că este o componentă eficientă în tratamentul virusurilor și a bacteriilor care cauzează boli, cum ar fi herpesul, gripa, citomegalovirus și chiar HIV. Uleiul de cocos ajută la lupta împotriva bacteriilor dăunatoare, cum ar fi Listeria monocytogenes și Helicobacter pylori și protozoare dăunătoare, cum ar fi Giardia lamblia.
Uleiul de cocos și digestia:
Uleiul de cocos folosit la gătit ajută la îmbunătățirea digestiei, prevenind astfel diverse probleme de stomac sau alte probleme digestive, inclusiv sindromul de colon iritabil. Grăsimile saturate prezente în ulei de nucă de cocos posedă proprietăți antimicrobiene care ajută la controlul diferitelor bacterii ce pot dăuna sănătății.
Uleiul de cocos și candidoza:
Candida, este cunoscută sub numele sistemic de candidoză, fiid o boală tragică cauzată de creșterea excesivă și necontrolată de drojdie numită Candida Albicans în stomac. Nuca de cocos prevede reducerea inflamațiilor cauzate de Candida, atât în ​​exterior cât și în interior. Capacitatea sa de a menține o umiditate ridicată, menține pielea catifelată și protejată de fisuri sau crăpături și uscare. Acidul capric, acidul caprilic, acidul caproic, acidul miristic și acidul lauric găsit în uleiul de cocos, ajută în eliminarea Candida albicans și a afecțiunilor generate de aceasta.
În plus, spre deosebire de alte tratamente farmaceutice pentru candidoza, efectele uleiului de nucă de cocos este treptat și nu drastic sau brusc, ceea ce dă pacientului o cantitate adecvată de timp pentru a se obișnui cu simptomele de sevraj sau reacții Herxheimer (numele dat simptomelor care însoțesc organismului la respingerea de toxine generate în timpul eliminarii acestor ciuperci). Dar, în tratamentul acestei afecțiuni, oamenii ar trebui să crească în mod sistematic și treptat dozele de ulei de nucă de cocos și nu ar trebui să înceapă cu o cantitate mare de la început.

Uleiul de cocos și vindecarea infecțiilor:
Atunci când este aplicat pe zonele infectate, uleiul de nucă de cocos formează un strat chimic care protejează partea corpului infectat din exterior de praf, aer, ciuperci, bacterii și virusuri. Uleiul de cocos este foarte eficient pe echimoze deoarece accelerează procesul de vindecare a țesuturilor deteriorate.
Potrivit cercetărilor, uleiul de nucă de cocos ucide virusurile care provoaca gripa, rujeola, hepatita, herpes, SARS, precum și alte riscuri grave de sănătate. De asemenea, ucide bacteriile provoacă ulcere, infecții ale gâtului, infecții ale tractului urinar, pneumonie, si gonoree. În cele din urmă, uleiul de nucă de cocos este de asemenea eficient în eliminarea ciupercilor și drojdiei care cauzează pecingine, picior de atlet, afte, și erupții cutanate scutec.


Alte beneficii ale uleiului de cocos:
Uleiul de cocos este foarte recomandat pentru o serie de alte avantaje care sunt explicate mai jos.
A fost demonstrat ca utilizarea uleiului de cocos poate ajuta și în următoarele afecțiuni:
Hepatice: Prezența trigliceridelor cu lanț mediu și acizilor grași ajută la prevenirea bolilor de ficat, deoarece aceste substanțe sunt ușor transformate în energie atunci când ajung la ficat, reducând astfel sarcina de lucru a ficatului și de asemenea, prevenirea acumulării de grăsime.
Rinichi: ajută la prevenirea bolilor de rinichi și vezica biliară. De asemenea, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.
Pancreatita: uleiul de cocos este de asemenea considerat a fi util în tratarea pancreatitei.
Stresul: Uleiul de cocos este foarte liniștitor și prin urmare, ajută la eliminarea stresului. Aplicând-l la cap, urmată de un masaj blând, ajută la eliminarea oboselii mentale.
Diabetul: Uleiul de cocos ajută la controlul zahărului din sânge și îmbunătățește secreția de insulină. De asemenea, promovează utilizarea eficientă a glucozei din sânge, prevenind astfel diabetul si ajutand la tratarea lui.
Sănătatea oaselor: Așa cum am menționat mai devreme, uleiul de nucă de cocos îmbunătățește capacitatea organismului nostru de a absorbi minerale importante. Acestea includ calciu și magneziu, care sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor. Astfel, este foarte util pentru femeile care sunt predispuse la osteoporoza dupa varsta mijlocie.
Îngrijire dentară: Calciu este o componentă importantă a dinților noștri. Din moment ce uleiul de nucă de cocos facilitează absorbția calciului de către organism, ajută la dezvoltarea de dinti puternici. De asemenea, previne cariile dentare. Cercetări recente sugerează că uleiul de nucă de cocos este benefic in reducerea formarea placii bacteriene si a gingivitei induse de placa bacteriana.
Cancer și HIV: Se crede ca uleiul de nucă de cocos joacă un rol esențial în reducerea sensibilității virale a unei persoane pentru HIV si bolnavii de cancer. Cercetările preliminare au arătat o indicație asupra efectului acestui ulei de nucă de cocos pe reducerea încărcăturii virale a pacienților cu HIV.
Uleiul de cocos este folosit adesea de către sportivi, modelatori corporali și de cei care sunt la dieta. Uleiul de cocos conține mai puține calorii decât alte uleiuri, conținutul de grăsimi este ușor transformat în energie, iar acesta nu duce la acumularea de grasime in inima si artere. Uleiul de cocos ajuta la stimularea energiei si rezistenta, iar în general îmbunătățește performanța sportivilor.
Uleiul de nucă de cocos și boala Alzheimer: Cercetările efectuate de Dr. Newport afirmă că uleiul de cococ este util in tratarea bolii Alzheimer. In afara de aceasta nu există dovezi științifice sau cunoștințe de ulei de nucă de cocos tradițional utilizat pentru tratarea bolii Alzheimer.
Cum se folosește și se păstreaza uleiul de cocos?
Spre deosebire de cele mai multe uleiuri, uleiul de nucă de cocos are un punct de topire ridicat, aproximativ 24-25 de grade Celsius sau Fahrenheit 76-78. Prin urmare, este solid la temperatura camerei și se topește doar atunci când temperatura crește considerabil. Este adesea sub această formă, și, evident, nu-l păstrați în frigider.
În cazul în care utilizați ulei de nucă de cocos în scopuri de actualitate, în special pentru îngrijirea părului, se topeste uleiul (în cazul în care acesta este solid), prin menținerea sticlei la soare sau înmuiere în apă caldă. Se ia uleiul pe palma și aplicați-l pe par. În cazul în care doriți să-l utilizați pentru consumul intern, pur și simplu se înlocuieste untul sau uleiurile vegetale, cu ulei de nucă de cocos în rețete.
În țările mai reci, uleiul de nucă de cocos vine în containere bune, largi. Cu toate acestea, dacă il achizitionati într-un ambalaj (tetra-pack sau pungă de plastic), după deschiderea ambalajului, păstrati uleiul în recipiente cu capac etanș și gura largă, astfel încât să incapa o linguriță sau o lingură în cazul în care se solidifică . Păstrarea uleiului sigilat este necesară, deoarece există alți admiratori ai uleiului de nucă de cocos (furnici, gândaci de bucătărie, alte insecte și rozătoare il iubesc!).
Nu-mi place gustul de ulei de nucă de cocos. Ce ar trebui să fac ?: Încercați să-l folosiți într-o varietate de rețete. Cu toate acestea, dacă aveți grețuri după consumul de ulei de nucă de cocos, nu te forta sa-l mănânci. După cum se poate întâmpla cu orice element de alimente, organismul dumneavoastră poate fi alergic la uleiul de nucă de cocos și cel mai bine este să nu-l consumati.
Compoziția uleiului de cocos:
Mai mult de 90% din uleiul de nucă de cocos este format din grăsimi saturate (Nu intra in panica! Nu-i asa de rau cum pare, se va citi la sfârșitul acestei reexaminări și părerea ta se poate schimba), împreună cu urme de câțiva acizi grași nesaturați, cum ar acizi grași mononesaturați și acizi grași polinesaturați.
Acizi grași saturați: Cele mai multe dintre ele sunt trigliceride cu lanț mediu, care ar trebui să se asimileze bine în sistemele organismului.
Acid Lauric: Este contribuabilul sef, ceea ce reprezintă mai mult de 40% din total, urmat de acidul capric, acidul caprilic, acidul miristic și palmitic. Corpul uman transforma acidul lauric in monolaurină. Acidul lauric este de ajutor în tratarea virușilor și a bolilor.
Acid Capric: reacționează cu anumite enzime secretate de alte bacterii, care-l transforma ulterior într-un agent antimicrobian puternic, monocaprină.
Acidul Caprylic, acidul caproic și acidul miristic: Ele sunt bogate în proprietăți antimicrobiene și antifungice
Acizi grași nesaturați: grași polinesaturați acid linoleic, grași mononesaturați Acid oleic
Polifenoli: nuca de cocos conține acid galic, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de acid fenolic. Acesti polifenoli sunt responsabili pentru aroma și gustul uleiului de nucă de cocos .
Uleiul de cocos virgin este bogat în aceste polifenoli.
Derivați ai acidului gras: Betainele, etanolamida, etoxilați, esteri grași, polisorbați grași, monogliceride și esteri de polioli.
Derivatele de alcooli grași: cloruri grase, sulfat de alcool gras și eter sulfat de alcool gras
Vitamine si minerale: Vitamina E, vitamina K și minerale, cum ar fi fierul.

Beneficii:

  • reduce pierderea de proteine și hrănește;
  • previne ridurile, imbatranirea, uscarea si descuamare;
  • întărește sistemul imunitar;
  • previne creșterea colesterolului și a tensiunii arteriale;
  • vindecă țesuturi deteriorate, boli de ficat și rinichi, pancreatită;
  • elimina oboseala mentală;
  • previne și este de ajutor pentru a elimina Candida albicans;
  • îmbunătățește rezistența osoasă și sănătatea dentară;
  • controlează nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește secreția de insulină;
  • promovează absorbția nutrienților, crește metabolismul și ajută la pierderea în greutate.

Sursa: organicfacts.net

Share This:

Lasă un răspuns