Păpădia și beneficiile sale miraculoase

În ciuda beneficiilor pentru sănătate ale păpădiei, aceasta este în mod tradițional mai populară ca plantă cu flori ornamentale decât ca medicament, deoarece florile de păpădie au aspect strălucitor și sunt frecvent observate în grădini și parcuri. Există mai multe varietăți de păpădie, dar comuna păpădie este cunoscută științific ca Taraxacum officinale.
Păpădia, ceea ce se traduce literalmente în „dinte de leu”, în franceză, este bogată în vitamina A, vitamina C, fier și calciu și oligoelemente care explică includerea comună în medicamente.

Mai jos, vom discuta despre diferitele lucruri care aduc beneficii pentru noi,oamenii, în afară de decorarea grădinilor noastre.
Păpădia are efecte benefice în tulburări hepatice, diabet, tulburări urinare, acnee, icter, cancer si anemie, fiin unul dintre cele mai bune detoxifiante după sezonul rece sau după perioada sărbătorilor. De asemenea, ajută la menținerea sănătății oaselor, îngrijirea pielii și reprezintă un beneficiu pentru programele de pierdere în greutate. Acestea și alte beneficii pentru sănătate sunt in prezent studiate pentru validare completă de către un număr de instituții internaționale.
Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei includ următoarele:
Sănătatea oaselor: Păpădia este bogată în calciu, care este esențială pentru creșterea și rezistența oaselor, iar acestea sunt bogate in antioxidanți, cum ar fi vitamina C si luteolina, care protejează oasele de la daune legate de îmbătrânire.
Tulburări hepatice: Păpădia poate ajuta ficatul în multe feluri. În timp ce antioxidanți ca vitamina C și luteolina păstrează ficatul care funcționează în treapta de viteză optimă și protejează de îmbătrânire, alți compuși din păpădie ajută la tratarea hemoragiei ficatului. Mai mult decât atât, păpădia ajută la menținerea fluxului adecvat de bilă, stimulând în același timp ficatul și promovarea digestiei. Digestia poate reduce șansele de constipație, care, la rândul său, reduce riscul de probleme gastro-intestinale mai grave.
Diabet zaharat: Sucul de păpădie poate ajuta la pacienții diabetici prin stimularea producției de insulină din pancreas, menținând astfel nivelul de zahăr din sânge. Diabeticii sunt de asemenea predispuși la probleme renale, astfel încât proprietățile diuretice ale păpădiei pot ajuta la eliminarea depunerilor de zahăr în rinichi prin urinare crescută. În plus, sucul de păpădie ușor amar la gust, reduce în mod eficient nivelul de zahăr din sânge.
Tulburări ale căilor urinare: Păpădia este extrem de diuretică, astfel încât aceasta contribuie la eliminarea depunerilor de substanțe toxice în rinichi și ale tractului urinar. Proprietățile dezinfectante ale păpădiei inhibă, de asemenea, creșterea microbiană în sistemul urinar.
Îngrijirea pielii: Seva de păpădie, cunoscută sub numele de lapte de păpădie, este utilă în tratarea bolilor de piele, care sunt cauzate de infecții microbiene și fungice. Acest tratament rezultă din faptul seva este foarte alcalină și are germicide, insecticide și fungicide.
A se evita contactul cu ochii. Seva poate fi folosită pentru calmarea mâncărimilor, impetigo, eczeme si alte afectiuni ale pielii, fără riscul de efecte secundare sau tulburări hormonale, de obicei cauzate de tratamentele farmaceutice ale pielii.
Acnee: Sucul de păpădie este un detoxifiant bun, diuretic, stimulent și antioxidant. Aceste patru proprietăți îl fac un tratament excelent pentru acnee. Înainte de a ști cum se tratează acneea, trebuie să știm ce o cauzează. Acneea apare de obicei în timpul anilor adolescenței, atunci când organismul suferă multe schimbări fiziologice și hormonale. Potopul de noi hormoni care aduc modificări în organism trebuie să fie reglementat, dar dacă acestea nu rămân la un raport sănătos, ele tind să depoziteze substanțe oarecum toxice în organism. Aceste toxine tind să iasă împreună cu sudoarea, prin glandele sudoripare sau glandelor sebacee de pe piele.
În timpul acestor schimbări hormonale, aceste glande secretă mai multe uleiuri care, atunci când se amestecă cu pielea moartă, blochează porii și secreția de toxine este obstrucționată. Prin urmare, substanțele toxice nu pot scăpa și în cele din urmă duc la acnee. Această situație este agravată de infecțiile microbiene pe locurile respective. Sucul de păpădie, fiind un stimulent, diuretic si detoxifiant în natură, poate ajuta la reglarea secreției corespunzătoare a hormonilor, creșterea transpirației și lărgirea porilor. Toți acești factori contribuie la facilitarea eliminarea toxinelor prin transpirație și urina. Mai mult decât atât, seva de păpădie, în cazul în care aplicați extern pe zonele cu acnee, poate inhiba infecția microbiană și de a reduce semnele frustrante de acnee. De asemenea, se poate accelera vindecarea, datorita continutului de vitamina C, astfel încât cicatricile și inflamația vor fi mai puțin vizibile.
Pierderea in greutate: Urina noastră este formată din pâna la 4% grăsime, cu cât mai mult vom urina, vom elimina mai multă apă și grăsimile sunt pierdute din organism. Păpădia, fiind diuretică, promovează urinarea și, prin urmare, ajută la eliminarea apei, fără a provoca efecte secundare.
Cancer: Păpădia este bogată în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și luteolina, care reduc radicalii liberi (mari agenți cauzatori de cancer) în organism, reducând astfel riscul de cancer. De asemenea, detoxifică organismul, care protejeazăîmpotriva dezvoltării tumorilor și a diferitelor tipuri de cancer. Luteolina otrăvește de fapt, componentele esențiale ale celulelor canceroase atunci când aceasta se leagă de ele, făcându-le ineficiente și în imposibilitatea de a se reproduce. Această caracteristică a fost demonstrată în special la pacienții cu cancer de prostată.
Icter: Icterul este în primul rând o tulburare a ficatului. Excesul de bilă este, de asemenea, reflectat prin culoarea pielii și ochilor, care de obicei dezvoltă o tentă galbenă. Tratamentul icterului include trei etape principale. În primul rând,,trebuie redusă producția de bilă. În al doilea rând, trebuie să eliminați excesul de bilă din organism și în al treilea, trebuie să lupte împotriva infecției virale care stă la bază.
Păpădia este foarte utilă în toți acești pași. Ea promovează sănătatea ficatului și reglează producția de bilă. Fiind diuretică, promovează urinarea, unde excesul de bilă poate fi eliminat. În cele din urmă, ca antioxidant și dezinfectant datorită prezenței de vitamina C și luteolina, ajută în lupta împotriva infecțiilor virale. Este cel mai benefic atunci când este luat cu suc de trestie de zahar, deoarece înlocuiește zahărul din organism, care este redus în mod semnificativ, datorită impactului excesului de bilă. Lipsa de zahăr poate provoca oboseală extremă și de slăbiciune, astfel încât păpădia ajuta la creșterea nivelului de energie după infectare!
Tulburări ale vezicii biliare: Păpădia este foarte benefică pentru vezica biliară și ficat, deoarece aceasta îmbunătățește funcționarea generală a acestora, le protejează de efectele negative ale oxidanților și infecțiilor și reglementează diferitele secreții din ambele organe.
Constipație: Anumite componente ale păpădiei și anume nivelul ridicat de fibre dietetice sunt un ajutor benefic pentru digestie și sănătatea intestinală. Ea reglează tranzitul intestinal și poate preveni probleme gastro-intestinale mai grave. Aceasta este de obicei prescris pentru copiii care se confruntă cu constipație, deoarece este relativ calmant asupra stomacului. Acesta a fost de asemenea folosit pentru a stimula apetitul, în special după traumatisme sau intervenții chirurgicale.
Anemia: Păpădia are niveluri relativ bune de fier, vitamine și conținutul de proteine. În timp ce fierul este parte integrantă a hemoglobinei în sânge, vitamine precum vitamina B si proteinele sunt esențiale pentru formarea celulelor roșii din sânge și alte componente ale sângelui. În acest fel păpădia poate ajuta oamenii anemici să păstreze starea lor sub control.
Presiune arterială: Urinarea este o modalitate eficientă de reducere a tensiunii arteriale. De fapt, cele mai multe dintre medicamentele moderne pentru scăderea tensiunii arteriale se bazează pe acest fenomen. Sucul de păpădie, fiind diuretic, crește urinarea, atât în cantitate cât și frecvență. Prin urmare, aceasta ajută la scăderea tensiunii arteriale. Fibra din păpădie este de asemenea utilă în reducerea colesterolului și prin urmare, ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece colesterolul este unul dintre factorii care crește tensiunea arterială. În cele din urmă și conținutul ridicat de potasiu al păpădiei este foarte eficient în scăderea tensiunii arteriale prin înlocuirea de sodiu.
Alte beneficii: Păpădia poate fi de asemenea folosită ca legumă și este o sursă bună de fibre. Promovează digestia, iar în trecut, a fost folosită pentru a trata scorbutul,datorită nivelurilor ridicate de vitamina C. De asemenea are efecte asupra dispepsiei, infecțiilor la nivelul stomacului, intestinului subțire, sistemului urinar.
AVERTIZARE: Păpădia poate fi de ajutor pentru diabetici prin scăderea zahărului din sânge, dar pentru pacienții care au luat deja modulatori de zahăr din sange, acest lucru poate duce la hipoglicemie, o stare la fel de periculoasă.
Consultați-vă medicul înainte de a adăuga suplimente de păpădie!
De asemenea, seva de lapte de păpădie poate provoca prurit, iritație sau reacții alergice pe piele și ar trebui evitat contactul cu ochii. În cele din urmă, există un tip rar de fibre în păpădia numite inulină, iar unii oameni au o sensibilitate sau alergie la aceasta, care poate fi destul de severă. Atunci când adăugați la dieta păpădie, începeti cu doze mici și monitorizați îndeaproape răspunsul organismului.

Sursa: organicfacts.net

Share This:

Lasă un răspuns