Cat de sigure sunt remediile din plante si de ce sa le utilizam?

Încep articolul prin a spune că plantele medicinale au fost printre primele utilizate de-a lungul istoriei pentru tratarea și vindecarea bolilor, dar și pentru a menține sănătatea, frumusetea și a întări organismul uman.

În ciuda progreselor ștințifice care au dezvoltat medicina modernă, convențională, plantele și remediile naturiste rămân la fel de populare și astăzi.

Majoritatea din cei care trăiesc în mediul rulal și care nu au cel puâin o farmacie în localitatea lor, tratează și previn bolile pe baza așa ziselor „leacuri băbești” care de foarte multe ori te scapă mult mai rapid decat un medicament de durere sau boala, și nici nu afectează alte organe prin administrarea lor.

Îmi aduc aminte cand bunica avea în grădina de toate, și gustul autentic al ceaiului de mentă, de mușețel, de sunătoare proaspăt culese. Gustul urzicilor, ceaiul de ceapă atunci când eram răcit, aroma inconfundabilă de lavandă ce mereu îmi dădea o stare de optimism… toate acestea există și se mențin și astăzi.

Mă bucur zi de zi să văd că oamenii se întroc tot mai mult la medicina naturistă, considerată de mulți o alternativă. În altă ordine de idei eu aș numi ca alternativă, medicina convenționala, adică la care ar trebui să apelezi în ultima instanță atunci când boala a evoluat atât de mult și plantele medicinale nu-și mai fac treaba ori organsimul nostru nu mai reacționează în fața beneficiilor lor. Totuși sunt bucuros. Studiile arată că în jur de 80% din populația lumii se bazează în îngrijirea primară pe remediile naturiste și leacuri.

În orice remediu naturist trebuie totuși să avem certitudinea că ceea ce luăm ne conferă siguranța că nu interacționează cu alte medicamente farmaceutice. Plantele medicinale sunt eficiente întrucât conțin substanțe active puternice astfel încât nu trebuiesc luate după ureche ci mai de grabă la recomandarea unui specialist naturopat. Retineți că, utilizate constant și cu grijă, plantele medicinale pot aduce un aport important în calitatea veiții fiecăruia dintre noi.

Articol: Florin B.

Share This:

Lasă un răspuns