Ce este hepatita, de cate tipuri si cum se trateaza natural?

Hepatita – ce este aceasta, de câte tipuri este și cum o putem ajuta cu tratamentele naturiste?
Hepatita este o inflamație a ficatului produsă de cele mai multe ori de o infecție cu un virus sau de ingerarea unor subsanțe toxice. În faza acută hepatita este Însoțită de icter (caracterizat prin îngălbenirea pielii și mucoaselor din cauza impregnarii cu bilirubina), urina închisă la culoare, scaune decolorate, senzație de greață iar ficatul este sensibil la palpare. În fază cronică hepatita poate fi extrem de discretă manifestându-se cel mult prin astenie, intoleranță la efort, stări pasagere de greață și săngerari gingivale. În schimb pe fondul de aparență acalmie din faza cronică ficatul suferă frecvent ample procese distructive. Deoarece ficatul joacă un rol unic în organism neputând fi suplinit de un alt organ sau sistem, între altele el este singurul filtru al toxinelor filtru fără de care organismul s-ar otrăvi ,de asemenea la nivelul ficatului sunt secretate enzime și alte substanțe esențiale în procesul digestiei indispensabile supraviețuiri organismului.
În urma cu trei decenii se cunoșteau doar două tipuri de hepatită cu trecerea timpului literele alfabetului par a fi insufuciente pentru a desemna toți virușii unii dintre ei foarte periculoși care produc boala inflamatorie a ficatului.
Hepatita A se mai numește și boala mâinilor murdare fiind o boală infecto-contagioasă acută produsă de un virus care se transmite atât direct de la o persoană infectata la una sanatoasă cât și prin apă sau prin alimente infectate. Este o formă de hepatită care se vindecă spontan dar respectând un minim de reguli de dietă și care se cronicizează rareori devenind evolutivă.
Hepatita B(HVB) se transmite doar prin sânge apărând în cazul transfuziilor al operațiilor făcute cu instrumental nesterilizat, prin contactului sexual neprotejat dar și prin salivă. Este una dintre cele mai severe forme de hepatita.
Hepatita C este fără dar și poate cea mai periculoasă formă de hepatită. Virusul hepatic C(HVC), cel cre produce această boală este un virus de tip AND și se transmite pe aceleași căi ca și virusul B. Ca și hepatita B infecția hepatică cu virus C nu prezintă de obicei simptome specifice ceea ce o face mai periculoasă, astfel că distrugerile la nivelul ficatului evoluează tacut, boala fiind descoperită doar atunci când este într-o stare foarte avansată.
 Hepatita D este o infecție a ficatului cauzată de un virus ARN ce poate apărea doar împreună cu infecția cu virus hepatic B.
Hepatita E este o maladie infecțioasă acută provocată de virusul hepatic E care pătrunde în organismul uman preponderent prin apă infectată. Este o boală similară intr-câva ca mod de transmitere și simptome cu hepatita A, ea fiind mai degrabă specifică zonelor tropicale și subtropicale.
Hepatita G este produsă de un virus hepatic similar cu virusul hepatic C, dar apare în cazuri extrem de rare. De obicei prezența acestui virus nu este asociată cu vreo boala cronică a ficatului. El pare a fi un virus benign care se găsește în întreaga lume.
Hepatită alcoolică apare după o perioadă de consum îndelungat sau foarte intens al băuturilor alcoolice. De multe ori hepatita alcoolică evoluează în timp spre ciroză hepatică sau cancer hepatic și conduce la deces.

De ce este necesar tratamentul natural pentru hepatită?

În general formele grave de hepatită în principal cea cu virus C dar și cea cu virus B care conduc cel mai frecvent la apariția cirozei sau a cancerului hepatic sunt tratate naturist sau alopat. Acești viruși în special virusul C, este cel mai agresiv dintre toți. Virușii hepatici C sunt neobișnuiți de rezistenți la tratamentele alopate pe baza de interferon, ribavinina, bonprivir și telaprivir, aproximativ 50% răspund pozitiv iar restul de 50% rămân practic fără soluții. În aceste condiții tratamentul natural vine cu cinci mari avantaje ce trebuiesc cunoscute de către toții bolnavi de hepatita:
-Tratamentul naturist nu intră în niciun fel de contradiție cu tratamentul alopat ci din contră tratamentul naturist potențează efectele medicamentelor chimice antivirale și le face mult mai ușor de suportat.
-S-au dovedit a fi eficiente în multe din cazurile în care terapia cu medicamentele de sinteză antivirale nu au reușit.
-Efectele adverse la tratamentul natural al hepatitei practic sunt inexistente în condițiile în care sunt respectate dozele de administrare.
-Poate fi urmat și de persoanele care din cauza stării de sănătate deteriorate nu pot urma terapie alopată.
-Costurile cu tratamente naturale incomparabil mai mici.
Trebuie menționat că terapia naturală a hepatitei în special a formelor sale grave presupune angrenarea mai multor factori terapeutici nu doar a unuia singur, astfel că cele mai bune rezultate s-au obținut prin angrenarea atât a factorilor fizici de vindecare(plante medicinale, alimentație) cât și a celor emoționale și spirituale(autosugestie pozitivă, rugăciune etc).
Prima armă folosită în lupta cu hepatita este reprezentată chiar de plantele medicinale despre care vom vorbi și pe care le regăsim în produsul numit HEPATOSINERGIC.
Hepatosinergic este produs de către SynergyPlant(Brașov Romania), un produs care prin compoziția sa ajută la tratrea hepatitei de orice fel.
În tratamentul hepatitei sunt folosite două categorii de plante:
– Plante care susțin buna funcționare a ficatului, stimulează regenerarea celulelor sale și Împiedică procesul de fibrozare.
– Plante care stimulează imunitatea organismilui și distrug virușii hepatici.
Aceste două tipuri de plante se regăsesc în produsul Heptosinergic care este compus din două flacoane fiecare având 180 capsule, asfel:
Hepatosinergic I – conține practic toate plantele ce susțin activitatea ficatului acestea fiind;
* Armurariul;
* Anghinarea;
* Cicoarea;
* Papadia;
* Sunatoarea.
Combinația acestor plante duc la funcționarea normală a ficatului permițând normalizarea valorilor transaminezelor, susțin secreția și evacuarea normală a vezici biliare și contribuie la menținerea normală a colesterolului și a trigliceridelor.
Hepatosinergic II – conține un amestec de plante și minerale mai precis acesta conține extract de frunze de măslin, ashwagandha aloe ferox, la care se adaugă zeolitul, acest amestec având următorele acțiuni:
Susține funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuie la menținerea în limite normale a cantității de uree, bilirubină și creatinină din sânge, susține procesele defagocitare a organismelor virale și bacteriene patogene, contribuie la menținerea în limite normale a viremiei, menține în limite normale metalele grele din sânge și țesuturi, contribuie la menținerea structurii normale a ficatului.
Efectele acestui produs(Hepatosinergic) apar într-un ritm rapid.Pentru stabilizarea efectelor este necesar să fie ținute cure cu durată de minim 3 luni.
Articol scris de către Consultant naturopat Inimă Verde și asistent farmaceutic dna. Ionică Nicoleta.

 

Share This:

Lasă un răspuns