Rădăcina de Astragalus un adevărat miracol al naturii!

Astragalus este o plantă de care nu a auzit foarte multă lume deși aceasta are puternice propietăți de imunizare fiind chiar mai bun decat Echinacea. Această plantă de origine asiatică este cel mai vechi tratament naturist utilizat în China. Partea care se utilizează cel mai mult în tratarea imunității și a diverselor forme de boli infecțioase care au la bază bacterii, viruși, streptococi și stafilococi este rădăcina.     Datorită componetelor sale bioactive polizaharide, monozaharide, flavonoide, colina, betaina, aminoacizi, cumarine, triterpene (astragaloside), seleniu, zinc, magneziu, crom, fitoestrogeni (formononetina, soiasapogenoside) această plantă re capacitatea de a stimula producția de interferon care este o proteină naturală ce stimulează diviziunea și diferențierea celulară și poate activa sau suprima componentele specifice ale sistemului imunitar. Efectele combinate ale interferonului de creștere celulară și protecție a sistemului imunitar face ca planta de astragalus să fie numită ca fiind una dintre cele mai importante suplimente alimentare utilizate ca suport în terapiile antitumorale.
Radăcina acestei plante poate fi folosită numai după ce a fost uscată și se poate prepara ca ceai, sub formă de pulbere ca supliment nutritiv, sub formă de extract și tinctură sau în amestec cu mierea de albine. Deasemenea poate condimenta și produsele preparate în bucătărie fiind potrivit pentru supele de legume.
Efectul său crește și este susținut dacă complementar se combină și cu suplimente care au la bază plante precum: Lemnul-dulce, Angelica și Ginseng-ul. Totuși, înainte de a începe o cură cu acest remdiu după o anumită schemă este recomandat să fie consultat un medic naturopat.
In China acest remediu se folosește și ca tonic pentru splină, plămâni, rinichi dar și pentru curățarea sângelui. Astfel, activitatea farmaceutică a plantei acoperă o plajă mare de afecțiuni fiind astfel nu doar un supliment necesar pentru imunitate dar și un ativiral foarte bun curățând celulele virusate în afecțiuni precum HIV, Boli hepatice și chiar cancer. Activitatea antibacteriană vizează întregul organism protejând sistemul digestiv, cardiovascular, hepato-biliar. Conform tradițiilor chinezești se spune că această plantă crește energi Qi, energie care este vitală și care suține întregul organism reușind să îl faca adaptabil în condiții de siguranță la acțiuni ce ar putea fi dăunătoare. Ajută atât la adaptarea fizică cât și psihică datorită efectului sau de tonifiere generală.
La fel ca și Echinacea pe care am menționat-o și la început, rădăcina de astragalus amplifică imunitatea prin sporirea nivelului anumitor tipuri de celule imunitare care au rolul de a lupta cu invadatorii patogeni. Acestea includ macrofagele și celulele ucigașe naturale. Marcofagele sunt celule care se hrănesc cu/absorb dușmanii microbieni, în timp ce ultimele atacă și distrug virușii și celulele canceroase. Astragalus sporeste și nivelul de anticorpi ai trupului prin faptul că acești compuși se leagăde intrușii străini de corp, iar sistemul imunitar preia sarcina de a-i distruge.
Unele studii preliminare din China au sugerat ca astragalus nu doar ca a imbunatatit functia imunitara, dar a mai si sporit sansele de supravietuire ale unora dintre suferinzii de cancer.
Este recomandat pentru următoarele acțiuni, precum și ca adjuvant în numeroase afecțiuni enumerate mai jos:

 • efect antitumoral (cancer de sân, rinichi, ficat, plămâni, prostată, ovare, oase, cervical, colon);
  rectal, endometru, limfom Hodgkin);
 • efect antioxidant intracelular (crește nivelul enzimei antioxidante superoxiddismutază);
 • rol adaptogen (stimulează selectiv funcțiile organismului, ajutându-l să se adapteze fizic, psihic și imunitar);
 • are rol imunostimulator (activează limfocitele T și celulele NK natural ucigașe, crește nivelul de imunoglobuline IgA (protejează mucoasele), IgG (cea mai importantă imunoglobulină din corp, neutralizează toxinele și microbii din sânge și limfă);
 • combate infecțiile cu bacterii, streptococi, stafilococi, viruși (virusul gripal, herpetic, Epstein Barr, Coxackie b3, HPV, hepatic B,C, atenuează efectele virusului HIV);
 • activează metabolismul (benefic În hipotiroidie);
 • are rol diuretic (antiedematos puternic);
 • are rol de protector renal (nefropatie diabetică, reduce proteinuria în nefrite cronice și acute);
 • are rol de protejare pulmonară în afecțiuni preum: tuberculoza, fibroza, bronșite sau astm;
 • reduce transpirațiile nocturne datorată unor boli infecțioase;
 • este un cardiotonic excepțional având impact în tratarea miocarditei și a endocarditei;
 • puternic hepatoprotector;
 • tonic cerebral menținând un bun tonus psihic;
 • protejează organismul în tratamente cu chimioterapie crescând numarul de celule stem în maduva și protejând glandele suprarenale;
 • are rol de reglare al nivelul glicemic;
 • are rol antianemic, antimalaric, antialergic;
 • reduce manifestarile afectiunilor digestive (diaree, flatulenta, ulcere, hemoragii).

Recomandarea noastră:

Radacină de Astragalus 100 Capsule moi Solgar la preț special.

Atragalus Forte produs în România 60 capsule.

AVERTIZARE: NU se administreaza În febră, boli autoimune, copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Share This:

Lasă un răspuns