Remedii din natura pentru tratarea diabetului.

Tot mai multe persoane se confruntă în ultimii ani cu afecțiuni precum diabetul datorită stresului și mai ales a tulburărilor alimentare. Pentru a preveni și a trata această afecțiune, natura de oferă o multitudine de remedii naturale. Vă prezentăm aici 11 dintre ele, remedii care au cel mai bun rezultat în lupta cu această afecțiune.

I. BRUSTURELE.

Este un remediu util în diabet. Se recomandă decoctul preparat din 2 linguri de rădăcină de brusture mărunțită la 500ml apă clocotită. Se fierbe 5 minute și se lasă la răcit un sfert de oră. Se consumă 3 căni pe zi, într-o cura de 3 luni.

II.CEAIUL VERDE.

Scade glicemia și este un înlocuitor al cafelei în cazul celor cu probleme cardiovasculare. Se beau zilnic 1-2 căni cu ceai verde în prima parte a zilei. Acest ceai are efect energizant, grație conținutului de teina.

III.AFINUL.

Are acțiune hipoglicemiantă, grație mirtilinei din compoziția plantei.
Se recomandă ceaiul de frunze și/sau  fructe uscate de afin, preparat dintr-o mână de frunze și/sau fructe la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Ajută la scăderea glicemiei, ameliorează retinopatia și tulburările de vedere, închide ulcerațiile. Are proprietatea de a scădea zaharul din sânge, acțiune care s-ar datora mirtilinei, numita și insulină vegetală.

IV.SCORȚIȘOARA.

Scade nu numai zahărul din sânge ci și nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor. Lasă la infuzat 20 de minute un baton de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte. Consumă zilnic acest remediu.

V.CASTRAVETELE AMAR(MOMORDICA).

Este, de fapt, o  liană, foarte bogată în insulină, fiind considerată un veritabil  antidiabetic. Fiind din familia bostănoaselor, condiţiile de creştere şi îngrijire sunt ca ale castraveţilor şi bostăneilor. Adjuvant în scăderea cantității de glucoză din sânge. Contribuie la reglarea conținutului de grăsimi din sânge (colesterol, trigliceride). Acțiune hipoglicemiantă, hipolipemiantă, stomahica, emetică.
Intern – sub formă de decoct din 3-4 rondele de fructe. Fructele uscate se introduc când apa atinge temperatura de fierbere, se lasă să dea în 5-6 clocote, apoi se infuzează 10-15 minute. Preparatul astfel obținut se filtrează și se bea neîndulcit sau îndulcit cu un îndulcitor natural din ștevia rebaudiana.

Se beau 3 căni de ceai pe zi în cure de 6 săptămâni.

VI.SCORUSUL-DE-MUNTE.

Pentru normalizarea nivelului zahărului din sânge, cei suferinzi de diabet pot urma un tratament cu decoct din fructe din scorus. Remediul se face dintr-o linguriță de fructe la 250 ml de apă. Amestecul se lasă să fiarbă 10 minute, după care se bea pe parcursul zilei.

VII.FRUNZELE DE DUD.

Cei care suferă de diabet tip 2 ar trebui să bea în mod regulat ceai de dud. Planta conține acid galic care nu permite zahărului să intre în circulația sângelui. Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte, și se bea câte o cană de 2-3 ori pe zi.

VIII.PĂPĂDIA.

Planta previne și ține sub control diabetul, echilibrând nivelul zaharului din sânge, poate fi consumată în salate sau sub forma de ceai. Se va bea câte  1 cană cu infuzie pe zi timp de o lună. Se administrează și sub formă de pulbere, câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

IX.CICOAREA

Reduce glicemia, stimulează secreția de insulină și scade colesterolul, fiind adjuvant în diabet. Se administrează ca infuzie, 2 linguri de rădăcină uscată la 1 litru de apă clocotită. Se bea zilnic 1 cană după fiecare masă(3 căni).

X.USTUROIUL

Scade zahărul din sânge având proprietăți antiinflamatoare. Totodată reduce nivelul colesterolului, o complicație cu care mulți diabetici se confruntă. Consumă-l cât mai des, în cantități moderate pentru a evita producerea arsurilor la stomac.

XI.TECI DE FASOLE.

Tecile de fasole conțin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Din tecile de fasole se poate prepara un ceai care este un diuretic excelent, reduce cantitatea de zahăr din sânge, curăță organismul de toxine și, mai ales, igienizează rinichii și căile urinare. Ceaiul din teci de fasole este un remediu foarte bun pentru diabetici.

Prin fierbere: se pune la fiert, pentru 15 – 20 de minute, o linguriță de teci uscate și mărunțite, intr-un sfert de litru de apă. Se filtrează și se beau două- trei cești pe zi, cu înghițituri mici, pe parcursul a 10 – 15 minute. Diabeticilor li se recomandă să bea ceaiul neîndulcit sau îndulcit cu zaharină.

Share This:

Publicat de

Vascuta Cristina

Consultant naturopat la Magazin Naturist Inima Verde

Lasă un răspuns