7 motive pentru a consuma seva de mesteacăn.

Seva de mesteacăn are nenumărate beneficii pentru organism. Aceasta este colectată primăvara fiind în starea cea mai pură. Apa din sevă de mesteăn este 100% naturală și are un efect detoxifiant puternic. Totodată aceasta are efect diuretic și stimulează sistemele de curățare a funcțiilor organismului, și a organelor esențiale în procesul de metabolizare și detoxifiere ajutând la eliminarea toxinelor din organism.
Acesta conține oligoelemente unice ce se regăsesc numai în mesteacăn, care se spune că ajută la întărirea sistemului imunitar, scăderea colesterolului și ajută la pierderea în greutate.
Este o băutură ideală pentru cei care practică sportul cât și pentru persoanele care au adoptat un stil de dietă vegan, sănătos, având un număr redus de calorii.
Iată șapte beneficii pentru care trebuie să consumi apă din seva de mesteacăn.
1. Scade colseterolul.
Un compus gasit în seva de mesteacăn, cunoscut sub numele de saponine a fost demonstrat în studii că are propietăți de a redce colesterolul din sânge. Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition și a arătat ca saponinele pot reduce colesterolul prin legarea de colesterol și acizi biliari. Saponinele conduc la o reducere a colesterolului prin prevenirea reabsorției sale și creșterea excreții sale, acest fapt este remarcat de oamenii de știință.
2. Pierderea în greutate.
Apa din seva de mesteacăn poate sprijini considerabil eforturile voastre de a scădea în greutate. Acest lucru se întâmplă deoarece ajută la eliminarea excesului de sare, fosfați, acid uric, amoniac și anumite medicamente. Practic vă ajută să scăpați de aceste impurități prin curățarea tractului urinar, și ca urmare, asistă unul în a pierde în greutate. Unul din motivele pentru care deseori ne îngrășăm este numărul mare de toxine din organism pentru care, organismul păstrează grăsimile ca o modalitate de a proteja organele de nocivitatea toxinelor. Dacă aceste toxine sunt eliminate lupta devine mai ușoară și ca atare prevenim luarea în greutate prin reținerea grăsimilor în organism.
Nathalie Chantal de Ahna a povestit pe pagina sa, experiența ei în urma utilizării apei din sevă de mesteacăn, ca parte a unui proiect numit Cleanse Body Mind Green. Aceasta a menționat că ea nu numai că a pierdut în greutate, dar pielea ei a devenit mai fermă, cu un aspect tânăr și o stare energică de bine. Pentru cei care ar dori să încerce experimentul său, aceasta recomandă o cură de detoxifiere cu apă de sevă de mesteacăn (seva) câte 3/4 ceaști pe stomacul gol în fiecare zi, timp de patru până la șase săptămâni.
3. Sprijină sănătatea ficatului.
Deoarece apa din sevă de mesteacăn ajută la eliminarea toxinelor, nu este de mirare că ficatul uncționează mult mai bine. Seva de mesteacăn te ajută să scapi de toxinee care numai ficatul le poate procesa, cum ar fi grăsimi saturate, alcool, pesticide și multe altele. Așadar cu ajutorul acesteia ficatul nu mai este forțat.
Un studiu publicat in 2012 de Societatea Botanică Poloneză a arătat că seva de mesteacan, în special, ar putea fi considerată un factor de nutriție suplimentară, cu zaharuri sale, minerale, vitamine, etc prin faptul că acestea susțin ficatul.
4. Ajută la menținerea sănătății pielii.
Așa cum spuneam la punctul 2, Nathalie spune că după utilizarea sevei de mesteacăn, pielea sa a devenit mai elastică, cu un aspect tânăr și luminos. Acest lucru datorită efectului său profund de detoxifiere. Se mai crede despre seva de mesteacăn că protejează pielea de stres și da razele UV.
5. Vindecă rănile.
În plus față de efectele asupra pielii ajută și la vindecarea boli de piele, cum ar fi acnee si eczeme. Apa de mesteacăn stimulează creșterea celulelor dermice si epidermice fapt care este cunoscut că este necesar pentru a grăbi vindecarea rănilor. Într-un studiu în revista PLoS One, autorii au remarcat faptul că coaja de mesteacan a fost folosită de Nord Indienii Americani pentru a împacheta rănile cu ea în vederea accelerării vindecării acestora. Cercetatorii au descoperit că extractul de coajă de mesteacăn crește capacitatea pielii vătămate de a produce substanțe inflamatorii care atrag tipurile de celule necesare pentru a elimina țesutul mort și bacteriile.
Descoperirile lor se sprijină, de asemenea pe datele de laborator anterioare, care a demonstrat un efect benefic asupra proliferării celulare și migrarea celulelor.
6. Ameliorează durerile comune.
Nutriționistul Candice Van Eeden, a remarcat deasemenea beneficiile apei de mesteacăn în cazul durerilor articulare. Seva de mesteacăn este bine-cunoscută pentru că ajută în ameliorarea unor boli cum ar fi artrita și osteoartrita datorită proprietăților sale anti-inflamatorii care pot reducerea umflarea. În plus, Van Eeden spune că, din cauza acumularii de acid uric în organism care este toxic, prin exces se poate ajunge la dureri articulare sau chiar artrită. Exercițiile extenuante este un factor care poate făcea ca organismul să producă acid uric în exces, fapt observat la 1 din 5 oameni. De aceea apa sevă de mesteacăn este recomandată acestor persoane, și sportivilor.
Consumul regulat de apă de mesteacăn poate ajuta la prevenirea acumularii de cristale în articulații, pentru a preveni durerea acestora.
7. Reduce cariile dentare.
Cui îi place să meargă la dentist? Nu mulți oameni, mai ales că foarte mulți se tem de sunetul polizoarelor :). Dacă dorești să reduci șansele de carii în curs de dezvoltare, prin urmare, reducând călătoriile la dentist, consumul de apă mesteacăn poate ajuta. Acesta ajută la menținerea sănătății cavității orale datorită substanței cunoscută sub numele de xilitol. Acesta este un tip de zahăr natural, care este cunoscut pentru prevenirea aparițiilor de carii, luptând cu anumite tipuri de bacterii ce pot provoca degradarea danturii. Studiile sunt în conformitate cu Dental Association din California.
În articolul „decadența-Preventitive indulcitor“ notele CDA, „Xilitolul inhibă creșterea bacteriilor care cauzează carii. Acest lucru se întâmplă deoarece aceste bacterii (Streptococcus mutans) nu pot utiliza xilitol să crească. Studiile arată că Streptococcus mutans este trecut de la părinți la copiii nou-născuți, începând astfel creșterea acestor bacterii care produc degradare în dantura copilului. Folosirea regulată a xilitol-ului de către mame a demonstrat că reduce în mod semnificativ această transmitere de bacterii, având ca rezultat mai puține carii pentru copil.“

CUMPĂRĂ ACUM SEVA DE MESTEACĂN – CLKIC AICI!

sursa: naturallivingideas.com/birch-water-benefits/

Share This:

Lasă un răspuns