Urzica și beneficiile sale.

În acest articol vă prezentăm beneficiile urzicii.

Deși această plantă erbacee cu flori poate fi considerată supărătoare pentru mulți atunci când ating frunzele sale ascuțite deoarece sunt înțepătoare și lasă urme generate de mâncărime și usturime, urzica, este folosita de de mii de ani, de oameni din întreaga lume pentru a trata o mare varietate de afecțiunii de sănătate. Denumirea științifică de urzica este urtica, iar planta este una dintre cele șase subspecii în interiorul genului Urtica. Gama nativă de urzică, de asemenea, cunoscut sub numele de urzică, în unele locuri, este extinsă, inclusiv din Africa, Europa, Asia și America de Nord. Frunzele și tulpinile în unele dintre subspecii au fire lungi usturătoare care injecteaza o serie de substanțe chimice atunci când este atinsa, incluzând histamina, acidul formic, serotonina și acetilcolina. Acest lucru produce o senzație iritantă de disconfort la nivelul pielii. Cu toate acestea, odată ce se fierbe aceste tulpini si frunze, substantele înțepătoare sunt neutralizate și beneficiile reale ale plantei pot fi savurate. Unele culturi fac chiar supă de urzici . Frunzele de urzică sunt cel mai frecvent preparate ca ceai, care surprinde prin multe dintre beneficiile cele mai importante pentru sănătate.
Acum, hai să aruncăm o privire mai atentă la numeroasele beneficii pentru sănătate ale urzicii.
Detoxifierea organismului: Gama largă de substanțe nutritive benefice găsite în urzică face din ea un detoxifiant ideal pentru organism și curăța ușor corpul de toxine. Ca substanță diuretica, urzica poate asigura, de asemenea, ca aceste toxine să fie neutralizate în organism si sunt apoi eliminate rapid. Urzică poate îmbunătăți eficiența absorbției de nutrienți a intestinului și să se asigure că procesele digestive rulează fără probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase. Stimulează sistemul limfatic, ajutând pentru a scăpa organismul de toxinele în exces din rinichi.
Menstruația și Menopauza: Urzica are un număr de componente active, care îmbunătățesc sănătatea feminină. Pentru simptome premenstruale dureroase, urzica poate calma crampele și balonarea, minimizând în același timp, fluxul de sânge în timpul menstruației datorită capacităților sale astringente. Pentru femei în curs de menopauză, urzica este de asemenea utilă deoarece poate asigura o tranziție lină și acționează ca un material de restaurare, astfel încât trecerea hormonala nu este la fel de dramatică în organism.

Circulație: Combinația de vitamina C si conținutul ridicat de fier din urzică, o face ideala pentru stimularea producției de celule roșii din sânge. Vitamina C optimizează absorbția fierului în intestin, în timp ce fierul este o componentă esențială a hemoglobinei. Prin creșterea numărului de eritrocite în organism, crește circulația, vindecarea rănilor accelerează , iar extremitățile corpului primesc oxigenarea esențială pentru creșterea nivelului de energie. Din același motiv, urzica este adesea recomandata pentru a calma oboseala sau anemia, care se caracterizează prin slăbiciune generală musculara, epuizare, dificultati cognitive si dureri de cap.

Rinichi si vezica biliara: urzica este de mult timp cunoscuta ca o substanță diuretica, dar, de asemenea, afectează rinichii într-un mod diferit.Urzica poate ajuta la descompunerea pietrelor de la rinichi si vezica biliara, prevenind aceste condiții dureroase de la agravare. De asemenea, ca diuretic, urzica ajuta la eliminarea rapida a toxinelor, protejând astfel împotriva infecțiilor vezicii urinare și a excesului de retenție de lichide (edeme).

Activitate anti-inflamatorie: Urzica este o substanță stimulatoare, ceea ce o face foarte eficienta împotriva diferitelor stări inflamatorii, cum ar fi artrita sau dureri musculare cronice. Cercetarile au aratat ca ceaiul de urzică sau suplimente pe bază de plante pot trata în mod eficient guta, calmează durerile musculare și de a reduce simptomele de artrita.

Osteoporoza și sănătatea oaselor: Deși nu auzim prea multe despre Bor, acesta este încă un element mineral important în corpul nostru, care pot fi găsit în urzica. Borul a fost legat științific de menținerea conținutului de calciu din oase, ceea ce înseamnă că urzica poate ajuta la incetinirea debutului osteoporozei.

Probleme respiratorii: Urzica a fost conectată la tratamentul unei varietăți de afecțiuni respiratorii, inclusiv febra fânului, astm și alte alergii sezoniere. Studiile au arătat că anumite combinații de extract de urzică poate reduce semnificativ reacțiile alergice la pacienți. Consumul regulat de ceai urzica a fost utilizat pentru tratarea astmului în Australia pentru mai multe generații.

Sănătatea inimii: Cercetările au relevat faptul că un consum regulat de ceai de urzică poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale sistolice și de a diminua tensiunea și stresul asupra sistemului cardiovascular.

Sănătatea prostatei: Mărirea prostatei și cancerul, sunt ambii factori serioși de luat în considerare de bărbații în vâstă, dar urzică s-a dovedit a fi un mijloc eficient de prevenire a creșterii prostatei.

Sănătate gastro-intestinală: Suplimentele de extract de urzică au fost sugerate pentru a reduce greața și diareea, urzica poate calma, de asemenea, ulcere și hemoroizi.

Sănătatea pielii: Când extractele de urzica sunt aplicate pe piele, a fost dovedit că reduce severitatea acneei și poate chiar preveni infecțiile bacteriene de diferite tipuri. Datorită proprietăților sale antioxidante, poate de asemenea, mări viteza de vindecare, reduce apariția de cicatrici și pete, și de a promova procesul anti-îmbătrânire pentru reducerea ridurilor și a petelor de varsta.

sursa: organicfacts.com

Share This:

Lasă un răspuns