Budincă pentru vegani cu semințe de Chia, ajutor pentru slăbit!

Tot mai des văd la colegele mele, cât și la membrii familei mele că servesc dimineața la mic dejun, o budincă care cel puțin pentru mine arăta diferit față de cum mă așteptam. Când spun diferit mă refer la un aspect extrem de deosebit, plus că, am aflat că această budincă este 100% vegană și nu este preparată prin fierberea semințelor ceea ce face ca propietățile acestora să fie intacte. Ei bine, sunt sigur că v-ați dat seama despre ce este vorba din imaginea reprezentativă a acestui articol.
Vorbesc despre budinca de semințe de chia, semințe ce sunt cu adevărat, o minunte pentru sănătatea noastră, cu beneficii infinite.
Datorită faptului că aceste semințe nu au gust, sau este ușor spre gustul alunelor, semințele de chia pot fi folosite fără grijă și în alte preparate, fără a schimba gustul acestora.
Trebuie să știi că semințele de chia sunt pline de vitamine și minerale, controlează pofta de ducle, luptă împotriva radicalilor liberi și te ajută sa menții controlul greutății.
Aceste semințe sunt folosite de sute de ani, numele de Chia fiind însemnând în limba mayașilor „putere”. Acestea conțin de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de trei ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de trei ori mai mult fier decât spanacul, de două ori mai mult potasiu decât o banană, și multe…multe proteine.
Iată deja suficiente motive care să te determine să incluzi semințele de chia în dieta ta.
Budincă de Chia.
Budinca de semințe de chia recomandată de noi, se poate face cu lapte de soia sau de migdale, sirop de arțar, și fulgi de migdale împodobită cu fructe sau steluțe de anason.
INGREDIENTE PENTRU O PORȚIE:
¼ ceașcă semințe de chia;
1 ½ cană de lapte de migdale sau soia neîndulcit;
2 linguri de sirop de arțar;
1 ½ linguriță esență de vanilie;
½ ceasca (aproximativ 8) cireșe fără sâmburi congelate sau proaspete(fructele pot fi înlocuite în funcție de imaginație);
¾ cană cu apă;
1 stea anason;
2 linguri de fulgi de migdale.

PREPARARE:
Folosiți un bol sau un recipient etanșabil cum ar fi un borcan de sticlă, în care combinați semințele de chia cu lapte de migdale, 1 lingura de sirop de arțar și esență de vanilie. Se agită, se acoperă, și se lasă peste noapte la frigider.

Într-un alt recipient, combină cireșele cu apa, o lingură de sirop de arțar, și anasonul stelat. Le lași la fiert până dau în clocot,apoi se reduci la foc mic. Fierbe la foc mic până când apa se reduce cu ¾ și se îngroașă ușor, probabil, aproximativ 15 până la 20 de minute.
Se scoate anasonul stelat și cireșele lăsând numai siropul obținut. Toate acestea se poate face în prealabil și refrigerate până la momentul în care dorești să le servești.
Într-o tigaie uscată pe foc mediu pui fulgii de migdale aproximativ 5 minute până capătă o culoare aurie ca cea a pâinii prăjite.
Înainte de servire, se toarnă budinca de chia ținută la figider peste siropul obținut pe foc, iar deasupra se pun cireșele,fulgii de migdale și facultativ, steluța de anason pentru un design deosebit. Este numai gata de servit celor dragi.

Dacă nu știi de unde să-ți procuri toate ingredientele le poți comanda la Magazin Naturist Inimaverde

Sursa:http://www.jamieoliver.com

Autor: Florin Mirel Bughirica

Share This:

Lasă un răspuns